Booking.com
Romania Libera

Alin Nica a trecut o mie de bicicliști frontiera româno-sârbă

alin-nica-a-trecut-o-mie-de-biciclisti-frontiera-romano-sarba

În timp ce la granițele Federației Ruse sunt cozi ale celor care vor să treacă granița, pentru a scăpa de încorporare, în timp ce la granițele țărilor sud-europene sunt valuri de imigranți din țările arabe, Alin Nica, președintele CJ Timiș, trece legal frontiera dintre România și Serbia cu o mie de bicicliști.

“Peste o mie de persoane au răspuns invitației Consiliului Județean Timiș de a trece pe bicicletă, în premieră, granița cu Serbia! S-a pedalat pe toți cei peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin.

Inițiativa a avut scopul de a încuraja un stil de viață sănătos și de a promova legătura turistică între România şi Serbia. Consiliul Județean Timiș, alături de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș și Administrația Bazinală de Apă Banat, a semnat un acord de administrare comună a pistei de biciclete care duce spre sârbi, parteneriat în cadrul căruia se va ocupa de reparații, curățenie și refugii.

Pedalatul produce energie, de aceea înainte lumina de la semicursă se făcea cu turația unui dinam

Comunitățile care se află în apropierea pistei de biciclete au potenţial turistic și ar putea beneficia de un fluxul considerabil de vizitatori. În aceste două zile, am fost plăcut impresionat de implicarea Silviei Fechete, primarul comunei Otelec, și sunt convins că localitatea pe care o administrează ar putea deveni un punct de atracție turistică,” a scris Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș pe pagina de socializare.

citește și: Georgia creștină dă de pământ hanatul eurocrat

El a mai mulțumit Poliției de Frontieră din România și din Serbia pentru sprijin. A promis că anul viitor să reia inițiativa, de cel puțin două ori. Își propune să deschidă în curând punctul de trecere al frontierei cu Serbia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Alin Nica a trecut o mie de bicicliști frontiera româno-sârbă a aparut prima data pe România Liberă.

SUS