Booking.com
Romania Libera

Ambasada Sloveniei a donat un stup la Muzeul Antipa, în cinstea Zilei Internaționale a Albinelor

ambasada-sloveniei-a-donat-un-stup-la-muzeul-antipa,-in-cinstea-zilei-internationale-a-albinelor

Foto Mihai Diac

Ambasada Sloveniei în România a oferit un stup tradițional sloven pentru Muzeul Antipa din București.

Stupul sloven a fost prezentat public joi, 19 mai 2022. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea doamnei ambasador a Sloveniei, Lea Stančič, a altor diplomați străini, precum și a directorului Muzeului Antipa, Luis Ovidiu Popa.

Ziua Internațională a Albinelor este la 20 mai și se sărbătorește, în 2022, pentru cea de-a treia oară. Muzeul Antipa are în plan să aducă în incintă mai mulți stupi, dintre care cel sloven este primul, ne-a precizat directorul instituției, dr. Ovidiu Popa. Pentru a putea fi observați, în siguranță, de public, acești stupi nu vor fi, totuși, populați cu albine.

Stupul oferit de Slovenia este de tip vertical, adică ramele stau vertical, ceea ce permite să fie scoase mai ușor. Dacă ar fi utilizat practic, el ar fi locuit de două familii de albine.

Pe de altă parte, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea, ne-a explicat, joi, că România are un potențial mult mai mare decât Slovenia în ceea ce privește apicultura. În Slovenia, creșterea albinelor ar fi mai degrabă o dovadă de grijă față de mediu. În schimb, în România, apicultura este o activitate cu importanță economică. Teoretic, acest domeniu ar trebui sprijinit de Ministerul Agriculturii.

În București a existat și un liceu de apicultură însă a fost desființat, având, în prezent, statutul de liceu tehnologic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Articolul Ambasada Sloveniei a donat un stup la Muzeul Antipa, în cinstea Zilei Internaționale a Albinelor a aparut prima data pe România Liberă.

SUS