Booking.com
Fără categorie

Ambasadorul Germaniei: Mulţumesc Forţelor Terestre române

ambasadorul-germaniei:-multumesc-fortelor-terestre-romane

Militarii germani, alături de aliaţii din Ţările de Jos, Franţa, Spania, SUA şi România, participă la cel mai mare exerciţiu NATO de la sfârşitul Războiului Rece. Aproximativ 5.000 de militari vor lua parte, iar la diferitele misiuni de desant vor participa până la 1.500 de paraşutişti şi forţe specializate. Locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă Daniel Pop, a numit această operaţiune „un eveniment istoric”.

În cazul deplasărilor, dar şi în cazul operaţiunilor ale Air Mobile Task Force (AMTF), sunt utilizate cele mai diferite modele de aeronave ale naţiunilor participante. În total, este vorba despre aproximativ 40 aeronave cu aripi fixe şi 35 de elicoptere, precum şi 200 vehicule terestre.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer a multumit Forţelor Terestre române pentru ospitalitate.

„În aceste vremuri dificile, trebuie să facem totul, ca aliaţi NATO, pentru asigurarea protecţiei cetăţenilor noştri şi a teritoriului aliat. În acest sens, capacitatea unei deplasări rapide de trupe este decisivă. Mulţumesc Forţelor Terestre române pentru ospitalitate şi excelenta colaborare”, a spus ambasadorul, potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice.

General-maior Dirk Faust, comandantul Diviziei Schnelle Krafte, a precizat că în cadrul operaţiunii Swift Response se desfăşoară exerciţii de desant şi debarcare din elicoptere, în condiţii de luptă, pentru a demonstra deplasarea unor trupe rapid operaţionale.

„Pe lângă pregătirea pentru deplasare şi luptă, demonstrarea disponibilităţii de apărare a ţării şi a alianţei la frontiera externă a NATO este obiectivul principal al acestui exerciţiu. Aceasta este, desigur, comunicare strategică. Transmitem un semnal general foarte clar cu exerciţiul ‘Steadfast Defender’, că suntem oricând foarte rapid operaţionali pentru deplasarea de forţe în acele zone, în care este nevoie de ele şi în care descurajează agresiunea oricărui adversar”, a arătat Dirk Faust.

Divizia Schnelle Krafte urmăreşte, în principiu, deplasarea strategică pe distanţe mari într-un timp foarte scurt, pentru a fi oriunde rapid operaţională. În acest sens, sunt utilizate toate modalităţile de transport posibile: aerian, terestru şi feroviar.

Obiectivul exerciţiului NATO Swift Response din România şi Ungaria, desfăşurat sub comanda general-maiorului german Dirk Faust, comandantul Diviziei Schnelle Krafte, este protejarea flancului sud-estic al NATO.

În vederea protejării flancului sud-estic al NATO, aproximativ 2.000 de soldaţi germani din cadrul Diviziei Schnelle Krafte (Division Rapid Forces) precum şi numeroşi militari ai altor aliaţi NATO şi personal de sprijin participă la un exerciţiu în România.

Pentru desfăşurarea exerciţiului multinaţional de desant în România, a fost operaţionalizat Forward Command Post al Diviziei în Ungaria, ca naţiune gazdă, precum şi postul de comandă al brigăzii aeropurtate 1.

 Foto Arhiva

Articolul Ambasadorul Germaniei: Mulţumesc Forţelor Terestre române a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS