Booking.com
B1

Apple anunță scumpiri de la începutul lunii următoare

apple-anunta-scumpiri-de-la-inceputul-lunii-urmatoare

Apple a anunțat că, de la o5 octombrie, se vor scumpi aplicațiile din App Store.

Scumpirea va fi de aproximativ 20% și va afecta țările care tranzacționează în Euro, dar și alte state; astfel, în Europa achizițiile în aplicație la prețul de 0,99 EUR vor costa  1,19 EUR iar dezvoltatorii pot păstra prețurile abonamentului pentru abonații actuali în anumite cazuri.

Apple ajustează periodic prețurile de pe App Store în funcție de inflație sau alți factori

Totul pornește, conform Go4it.ro, de la modul în care valoarea de plată s-a raportat ani de-a rândul valorii euro-dolar, raportul poziționat de fiecare dată în favoarea monedei euro rezolvând de la sine orice diferențe asociate taxelor de import, sau alte costuri ascunse.

Lista regiunilor afectate cuprinde țări precum Chile, Egipt, Japonia, Malaiezia, Pakistan, Polonia, Corea de Sud, Suedia, Vietnam, precum și orice alt teritoriu în care este folosită moneda euro dar efectele sunt resimțite în cea mai mare parte a lumii, folosirea valutei amintite drept referință neputând garanta  profitabilitatea tranzacțiilor, conform surseri amintite.

Paritatea dintre euro și dolar poate fi o cauză a scumpirii

Conform sursei amintite, nu există o explicație oficială pentru care Apple va crește prețurile produselor în aceste țări, fiind probabil legată de scăderea cursului de schimb al monedelor locale față de dolar: dacă euro a atins paritatea cu dolarul, produsele livrate de companii americane au devenit mai scumpe iar taxele pe importuri devin sensibile în calcularea prețului final.

Din 05 octombrie , prețurile aplicațiilor și achizițiilor în aplicație (cu excepția abonamentelor cu reînnoire automată) din App Store vor crește în Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia, Vietnam și toate teritoriile care folosesc moneda euro.

SUS