Booking.com
Libertatea

Atac armat în aeroportul australian Canberra. Autorul a fost arestat

atac-armat-in-aeroportul-australian-canberra.-autorul-a-fost-arestat

Terminalul aeroportului din Canberra a fost evacuat duminică, 14 august, după ce un bărbat a deschis focul. Poliția l-a imobilizat pe atacator, iar din primele informații nu sunt răniți, a informat AFP, preluată de news.ro.

Imaginile care circulă pe reţelele de socializare arată doi poliţiști care imobilizează un bărbat la sol în interiorul terminalului, în timp ce alarmele se aud pe fundal.

WATCH: One shooter had been arrested by the police after Australia’s Canberra airport was evacuated on Sunday when a gunman opened fire. #Canberra pic.twitter.com/lT9Kqim13E

— BNN Newsroom (@BNNBreaking) August 14, 2022

Din exterior, pe faţada de sticlă a aeroportului se puteau observa mai multe găuri cauzate de gloanţe, potrivit imaginilor difuzate de postul public australian ABC.

„Terminalul aeroportului din Canberra a fost evacuat ca măsură de precauţie, iar situaţia de la aeroport este sub control”, a precizat poliţia într-un comunicat, fără a fi raportaţi răniţi.

În urma atacului, o persoană a fost reţinută şi o armă de foc a fost confiscată, a mai informat poliţia locală, care a adăugat că bărbatul „pare să fi acţionat singur”.

SUS