Booking.com
Fără categorie

Bihorenii învață de pe telefon cum să arunce selectiv gunoiul

bihorenii-invata-de-pe-telefon-cum-sa-arunce-selectiv-gunoiul

Selectare inteligentă a deșeurilor, în Bihor, pentru tot românul. Cetățenii vor fi informați, prin intermediul unei aplicații mobile, cum să selecteze deșeurile pe fracții, ce pot face cu deșeurile voluminoase ori când vor fi ridicate gunoaiele de la poartă.

Cartea digitală a deșeurilor 

Sortarea inteligentă a deșeurilor în Bihor ajunge la firul ierbii, printr-o aplicație mobilă, de anul viitor.

Asociația care răspunde de managementul salubrității din Bihor, a lansat, luni, un proiect finanțat cu fonduri europene prin care pregătește o aplicație pentru telefoane și tablete dedicată, de tip „Wastebook” (Cartea deșeurilor). În același proiect, angajații primăriilor din Bihor vor fi instruiți pe problema gestionării deșeurilor, semnalează publicația locală ebihoreanul.ro. Aplicația le va permite bihorenilor consultarea graficului de colectare a deșeurilor, familiarizarea cu regulile colectării separate ori vor putea găsi informații despre un produs pe care nu știu unde să-l arunce. 

Spre exemplu, cetățenii vor afla ce e de făcut cu o periuță de dinți uzată, printr-un simplu search în aplicație și vor primi detalii concrete despre locul unde trebuie depozitat un anumit produs.

Aceeași aplicație digitală va permite raportarea deșeurilor aruncate clandestin, sesizări la care primăriile pe raza cărora sunt stocate deșeurile vor reacționa. În plus, cetățenii vor afla cum pot scăpa de deșeurile pe care operatorii de salubritate nu le ridică de la poartă (cum sunt cele periculoase ori voluminoase), dar și să anunțe dacă au de oferit anumite obiecte în stare de funcționare, precum ar fi un corp de mobilier sau ferestrele înlocuite, demers prin care se urmărește reducerea risipei. Astfel, autoritățile vor încuraja cetățenii să refolosească obiectele cât mai mult cu putință, înainte să le abandoneze. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Articolul Bihorenii învață de pe telefon cum să arunce selectiv gunoiul apare prima dată în PRESShub.

SUS