Booking.com
Romania Libera

Brandul vinicol al Republicii Moldova a fost prezentat în România

brandul-vinicol-al-republicii-moldova-a-fost-prezentat-in-romania

Brandul vinicol de țară al Republicii Moldova a fost prezentat în România, în cadrul International Wine Festival of Romania (RO-Wine).

Festivalul Vinului a avut loc în perioada 12 – 14 mai 2023.

Brandul vinicol de țară al Republicii Moldova, „Vinul Moldovei – O legendă vie”, a fost reprezentat de către 40 producători de peste Prut, un număr record, printre aceștia regăsindu-se crame și vinării cu tradiție, dar și 15 mici producători. Participarea a fost susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului, ca parte a angajamentului instituției de a promova Vinul Moldovei, precum și de a consolida parteneriate de lungă durată între vinificatorii moldoveni și cei de peste hotare, cât și de partenerul strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

„Profesioniștii din industria de ospitalitate, dar și pasionații de vin au avut ocazia să descopere și să deguste la Festivalul RO-Wine peste 200 sortimente de vin produse în Republica Moldova: vinuri seci, vinuri tinere, vinuri spumante, vinuri cu indicație geografică protejată și vinuri obținute din struguri cultivați ecologic. În plus, șase dintre aceste sortimente au fost prezentate în cadrul unui masterclass dedicat potențialului vitivinicol, susținut de Elizaveta Breahnă, Director Interimar, Oficiul Național al Viei și Vinului și reputat oenolog, sommelier european și degustător autorizat de vinuri, alături de Cătălin Păduraru, critic de vinuri și Președinte al concursului VINARIUM”, indică un comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Articolul Brandul vinicol al Republicii Moldova a fost prezentat în România a aparut prima data pe România Liberă.

SUS