Booking.com
Romania Libera

CCR: Abuzul în serviciu poate fi pedepsit fără prag valoric

ccr:-abuzul-in-serviciu-poate-fi-pedepsit-fara-prag-valoric

Curtea Constituţională a admis parţial sesizările privind modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală, scrie Agerpres.

Infracţiunea de abuz în serviciu poate fi incriminată şi fără a se stabili un prag valoric, judecătorul fiind cel care poate decide în legătură cu gravitatea faptei, au stabilit miercuri judecătorii constituţionali, potrivit surselor citate de Agerpres.

Instanţa Supremă a contestat articolele prin care abuzul a fost reglementat fără un prag valoric, după ce inițial fusese stabilit la 250.000 de lei în Senat.

În Camera Deputaților, pragul la abuzul în serviciu a fost stabilit la mai multe sume, iar în cele din urmă s-a renunțat de tot la prag. Totuși, legea se va întoarce în Parlament pentru că a fost admisă o sesizare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat, luna trecută, Curtea Constituțională cu privire la proiectele de lege adoptate în Parlament ce modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Instanţa Supremă a contestat articolele prin care abuzul în serviciu a fost reglementat fără un prag valoric, după ce inițial fusese stabilit la 250.000 de lei în Senat.

Sunt reintroduse, de asemenea, interceptările SRI în dosarele penale, inclusiv pentru fapte de corupție, evaziune fiscală și fraude cu fonduri europene.

Articolul CCR: Abuzul în serviciu poate fi pedepsit fără prag valoric a aparut prima data pe România Liberă.

SUS