Booking.com
B1

Ce presupune tranziția către pensionare?

ce-presupune-tranzitia-catre-pensionare?

Momentul pensionării este un eveniment foarte important pentru cei care au ajuns la vârsta a treia. Tranziția către o viață nouă – fără stresul de a merge zilnic la muncă – vine ca o recompensă pentru cei care așteptau de mult schimbarea. Însă, pentru majoritatea poate deveni o adevărată provocare, tocmai din cauza emoțiilor puternice pe care le stârnește.

 

Te-ai gândit vreodată ce probleme poate cauza începerea unei noi etape în cazul vârstnicilor?

 

Ce efecte poate avea pensionarea asupra sănătății psihice?

 

Pensionarea poate fi resimțită diferit de la un caz la altul. Unele persoane se simt foarte fericite și ușurate când se pensionează, în timp ce altele pot experimenta anxietate, depresie sau pierderea identității personale. Tocmai de aceea, serviciile unui cămin de bătrâni pe care-l puteti gasi la adresa https://luxab.ro/ sunt indicate în asemenea situații.

 

Iată câteva efecte comune ale pensionării asupra sănătății psihice:

 

  • Anxietate și depresie – În mod evident, munca îți oferă un scop în viață, o speranță de a merge mai departe și de a-ți îndeplini visurile. În momentul în care activitățile zilnice sunt înlocuite de foarte mult timp liber, poate deveni greu de acceptat. Pensionarii simt adesea stări de anxietate și depresie. În plus, majoritatea vârstnicilor se tem că își vor pierde independența financiară și că vor fi nevoiți să apeleze mereu la familie pentru a se descurca.
  • Singurătate și izolare socială – Pensionarea vine ca o izolare de ceilalți, tocmai pentru că scade interacțiunile și duce la o creștere a sentimentelor de singurătate. Ieșirile cu colegii de muncă vor deveni din ce în ce mai rare, ceea ce poate dezechilibra starea de spirit.
  • Stresul de a-și petrece timpul liber – Pentru unele persoane, trecerea la o viață fără obligațiile și responsabilitățile de la locul de muncă poate fi stresantă. Pot apărea sentimente de neliniște și lipsă de încredere în propriile abilități de petrecere a timpului liber într-un mod productiv și plăcut.
  • Apariția problemelor familiale – În momentul pensionării, vârstnicii vor resimți o nevoie acută de a-și petrece timpul alături de copii, nepoți sau alți membri ai familiei. De asemenea, își vor dori să primească din ce în ce mai multă atenție din partea lor, tocmai pentru a uita de singurătatea care îi apasă. Neglijarea vârstnicilor – din diverse motive – va veni la pachet cu numeroase conflicte familiale.

 

Sursa foto: https://luxab.ro/

 

 

 

Azilul de bătrâni – răspunsul pentru o pensionare fericită?

 

Poate părea o decizie dură în primă fază, dar alegerea unui azil de bătrâni vine ca o ușurare atât pentru tine, cât și pentru pensionari.

 

Iată doar câteva motive pentru care ar trebui să optezi pentru un azil privat:

 

  • Pensionarii se vor bucura în fiecare zi de activități diverse, ceea ce va elimina din start sentimentele de izolare.
  • Un centru de ingrijire asigură personal specializat în îngrijirea bătrânilor și este pregătit pentru a oferi îngrijire medicală iar pentru acest lucru este bine ca inainte sa consultati preturi azil batrani, îngrijire personală și asistență în activitățile zilnice.
  • Nu va mai trebui să-ți faci griji în ceea ce privește asigurarea unui meniu adecvat cerințelor speciale pe care le prezintă vârstnicii. În căminele de bătrâni preparatele sunt gătite de bucătari cu experiență.
  • Vei colabora cu o echipă de profesioniști, formată din personal specializat în domeniul îngrijirii bătrânilor precum: medici (internist, geriatru), asistenți medicali, kinetoterapeuti sau assistenți sociali.
  • Îți vei putea vizita oricând persoanele dragi. Astfel, vei menține o legătură deschisă – bazată pe iubire și empatie – cu pensionarii.
  • Căminul oferă suficient spațiu pentru recreere și meditație. Vârstnicii se pot bucura de numeroase activități în aer liber și implicit se pot delecta cu experiențe relaxante în inima naturii.

 

 

Pensionarea vine ca o adevărată provocare pentru mulți. Stările de anxietate, depresie și singurătate devin din ce în ce mai pregnante. Când ajungi într-o asemenea etapă te simți nefolositor și abandonat. Însă, serviciile pe care le garantează un azil de bătrâni oferă o nouă șansă vârstnicilor.

 

Contactează acum o echipă de specialiști pentru a reda zâmbetul celor dragi!

SUS