Booking.com
Romania Libera

CEO-ul OpenAI avertizează asupra riscurilor inteligenței artificiale: „Suntem puțin speriați”

ceo-ul-openai-avertizeaza-asupra-riscurilor-inteligentei-artificiale:-„suntem-putin-speriati”

chatgpt AI

Sam Altman, directorul general al OpenAI, compania care a dezvoltat controversata aplicație de inteligență artificială ChatGPT destinată consumatorilor, a avertizat că tehnologia vine cu pericole reale, pe măsură ce remodelează societatea, notează The Guardian.

Altman, în vârstă de 37 de ani, a subliniat că autoritățile de reglementare și societatea trebuie să se implice în această tehnologie pentru a se proteja împotriva consecințelor potențial negative pentru umanitate. „Trebuie să fim atenți aici”, a declarat Altman pentru ABC News, adăugând: „Trebuie să fim atenți. Cred că oamenii ar trebui să fie fericiți că suntem un pic speriați de acest lucru. Sunt îngrijorat, în special, de faptul că aceste modele ar putea fi folosite pentru dezinformare la scară largă. Acum că devin mai buni la scrierea de coduri informatice, acestea ar putea fi folosite pentru atacuri cibernetice ofensive”.

Dar, în ciuda pericolelor, a spus el, aceasta ar putea fi, de asemenea, „cea mai mare tehnologie pe care omenirea a dezvoltat-o până acum”.

Avertismentul a venit în contextul în care OpenAI a lansat cea mai recentă versiune a modelului său de inteligență artificială lingvistică, GPT-4, la mai puțin de patru luni de la lansarea versiunii originale, care a devenit aplicația de consum cu cea mai rapidă creștere din istorie.

În interviu, inginerul de inteligență artificială a declarat că, deși noua versiune „nu este perfectă”, aceasta a obținut un scor de 90% în SUA la examenele de barou și un scor aproape perfect la testul de matematică SAT de liceu. De asemenea, putea scrie coduri informatice în majoritatea limbajelor de programare, a mai spus el.

Temerile legate de inteligența artificială pentru consumatori și de inteligența artificială în general se concentrează pe faptul că oamenii vor fi înlocuiți de mașini. Dar Altman a subliniat că IA funcționează doar sub conducerea sau cu ajutorul oamenilor.

„Este un instrument care se află foarte mult sub controlul uman”. Dar el a spus că are îngrijorări cu privire la ce oameni au controlul asupra lui.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Articolul CEO-ul OpenAI avertizează asupra riscurilor inteligenței artificiale: „Suntem puțin speriați” a aparut prima data pe România Liberă.

SUS