Booking.com
B1

China cere un „armistițiu prin dialog” în Ucraina

china-cere-un-„armistitiu-prin-dialog”-in-ucraina

Conducerea Chinei a cerut, recent, un „armistiţiu prin dialog” în Ucraina, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară parţială, informează știrileprotv.

China cere un „armistiţiu prin dialog” în Ucraina

„Suveranitatea şi integritatea teritorială ale tuturor ţărilor trebuie respectate, obiectivele şi principiile Cartei ONU trebuie urmărite, preocupările de securitate legitime ale tuturor ţărilor trebuie luate în considerare şi toate eforturile în favoarea unei rezolvări paşnice a crizelor trebuie susţinut”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe.

„Facem apel la părţile interesate să implementeze un armistiţiu prin dialog şi consultare şi să găsească o soluţie care să satisfacă preocupările de securitate legitime ale tuturor părţilor, imediat ce va fi posibil”, a afirmat reprezentantul diplomaţiei de la Beijing.

„China face apel la toate părţile interesate să îşi aplaneze diferendele în mod convenabil prin dialog şi consultare şi este gata să colaboreze cu comunitatea internaţională pentru a continua să joace un rol constructiv în detensionarea situaţiei”, a mai adăugat oficialul.

300.000 de rezerviști, mobilizați de Kremlin

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat, recent, că mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin se va aplica doar rușilor care au „experiență militară”. În total e vorba de 300.000 de rezerviști. Șoigu a mai spus că Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

„Cei care au servit, au o specialitate militară și experiență militară sunt supuși mobilizării. Ei reprezintă 1% din resursa totală de mobilizare”, a susținut Serghei Șoigu, care a ținut apoi să se laude că Rusia „are o resursă de mobilizare uriașă”.

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care oamenii lui au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

SUS