Booking.com
Pro Sport

Cine a decis amicalul UTA – Vojvodina Novi Sad!

cine-a-decis-amicalul-uta-–-vojvodina-novi-sad!

Fiindcă România U 20 întâlnește, luni seara (ora 20), reprezentativa similară a Poloniei pe terenul și așa cu probleme de pe arena „Francisc Neuman”, iar Arad nu poate oferi un alt gazon bun nici în anul 2022, UTA s-a întors după mai bine de 4 ani la Șiria pentru amicalul cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad.

Pe terenul de la poalele cetății, „roș-albii” au evoluat timp de un sezon și jumătate în Liga 2-a, ratând aici și promovarea din vara lui 2017 contra celor de la ACS Poli.

Trupa lui Laszlo Balint s-a impus cu 2-1 în fața sârbilor, la capătul unui test reușit, decis de intrarea pe teren a nigerianului Godwin.

Cine a decis amicalul UTA – Vojvodina Novi Sad!

De parcă problemele medicale pe care le aveau utiștii înainte de testul cu sârbii nu erau suficiente, vizându-i pe Chindriș, Cascini, Ademi, Vukcevic, Anton și Isac (în plus au mai lipsit Pop și Postolachi – convocați la loturile naționale, dar și Cibi și Mociu – învingători cu 3-2 în tricoul UTA-ei U18 la Craiova, în Liga de Tineret), la încălzire s-a accidentat și Iacob la mână, iar Erico a ieșit și el de pe teren după 10 minute ca urmare a unei întinderi. Până în acel minut, arădenii au avut o primă situație, prin Batha, al cărui șut de la 21 de metri a trecut de puțin pe poartă. „Bătrâna Doamnă” a rămas stăpână pe situație, a jucat cu fundașii la mijlocul terenului în fața celei de-a 5-a forțe a campionatului de la sud de Dunăre, dar ocazii nu au fost la poarta lui Toroman. Dincolo, Cumic a reluat frumos dintr-o „foarfecă” laterală, dar mingea s-a dus alături, după exact o jumătate de oră de joc. 7 mimute mai târziu, Batha a pătruns pe dreapta, a pasat în centru, dar Ubbink a luat la țintă un fundaș advers aflat în fața porții Vojvodinei. La cabine s-a intrat cu scor alb după o repriză bună ca ritm, dar fără realizări ofensive.

Nigerianul Godwin a decis meciul în primele minute jucate în „alb-roșu”

Laszlo Balint a făcut toate schimbările posible la pauză și doi jucători veniți de pe bancă au produs golul de 1-0, în minutul 53. Jobello a pătruns în stânga, a pasat în centru, de unde Joseph Godwin (2,03 metri), a marcat cu latul în dreapta portarului. Nigerianul de 19 ani, sosit în urmă cu o lună la Arad, a jucat primul meci pentru „roș-albi”. Tot masivul atacant s-a aflat la originea reușitei de 2-0, obținând penalty-ul transformat de Batha pe mijlocul porții, după duelul cu Traore. Era minutul 65 și Godwin părăsea și el terenul după intrarea tare a fotbalistului din Mali. Și pe fondul schimbărilor din tabăra sârbilor, care au venit cu mai multe forțe proaspete de pe bancă, UTA a început să cedeze inițiativa și Vojvodina a redus din handicap. A făcut-o prin căpitanul Topic, care a prins un șut frumos de la 27 de metri ce s-a dus la vinclul porții lui Balauru. În ultimele minute, sârbii au pus ceva presiune prin centrări în careu, dar defensiva arădeană s-a descurcat cumva și tabela nu s-a mai modificat până la final: 2-1!

Balint: „Victoria aduce starea de spirit necesară în cadrul unui colectiv”

Dincolo de pierderea lui Erico da Silva pentru următoarele partide, Laszlo Balint a subliniat importanța jocului reușit cu Vojvodina, dar a pus mare preț și pe rezultat.  „Vojvodina a fost un adversar foarte bun, eu chiar mă bucur că am jucat împotriva locului 5 din Serbia, o echipă foarte bună, foarte bine organizată, foarte arțăgoasă. Am reușit să controlăm în mare parte meciul, am reușit să ne atingem obiectivele propuse atât pe momentul de posesie, cât și pe momentul de non posesie. Chiar discutam la pauză cu băieții și cel puțin în prima repriză n-am avut absolut nici un fel de probleme. Am reacționat foarte bine pe contrapresing, cu dezvoltare de atac pozițional. E adevărat, nu am reușit să concretizăm așa cum ne doream, dar în repriza a doua au venit și golurile. Chiar dacă este un amical, ne-am propus victoria, pentru că este o regulă general valabilă în fotbal, dar și în alte sporturi. Victoria aduce starea de spirit necesară în cadrul unui colectiv, iar noi chiar avem nevoie să simțim gustul unui succes în perspesctiva meciului cu Sepsi. Chiar le-am spus și băieților că principalul obiectiv al acestui meci a fost, practic, procesul de pregătire al meciului cu Sepsi, de peste nici două săptămâni. Scoatem în evidență lucrurile pozitive, pentru că am avut o evoluție bună, curajoasă, cu destul de multe acțiuni bune de atac purtate în viteză. Repet, procentajul de eficiență nu a fost chiar cel pe care ni l-am propus, dar și din punct de vedere defensiv am făcut anumite progrese”, a punctat antrenorul arădenilor.

Formații:

UTA: Balauru – Abeid (46 A. Maxim), Erico (10 Hoxhallari), Benga, Șteau (46 Dobrescu)) – Matei, Batha – Stahl, Ubbink (46 Negoescu), Otele (46 Jobello) – Keșeru (46 Godwin, 66 Șteau). Antrenor: Laszlo Balint

Vojvodina: Toroman – Lazarevici, Vitas, Topic, Antonijevic – Milosavlievic, Zukic – Cumic, Simic, Zukic – N. Nicolic. Au mai jucat: Puskic, Traore, Bekovic, Bukinac, Kokanovici, Busnic, U. Nicolic, Popovic, Kovacev, Sukacev, Paunovic. Antrenor: Milan Rastavac

Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Cristian Cășuț

Articolul Cine a decis amicalul UTA – Vojvodina Novi Sad! a aparut prima data pe Prosport.

SUS