Booking.com
Fără categorie

Ciocniri între palestinieni și forțele israeliene la Ierusalim. Israelul răspunde în urma atacului cu rachete venit din Fâșia Gaza

ciocniri-intre-palestinieni-si-fortele-israeliene-la-ierusalim.-israelul-raspunde-in-urma-atacului-cu-rachete-venit-din-fasia-gaza

O confruntare între palestinieni și forțele israeliene a avut loc, joi, în apropiere de intrarea în Moscheea Al-Aqsa din Orașul Vechi al Ierusalimului. Israelul răspunde în urma atacului cu rachetă lansat din Gaza, tensiunile ajungând la cel mai înalt nivel din ultimele luni, potrivit CNN.

Palestinienii au lansat focuri de artificii înspre forțele israeliene din interiorul clădirii, iar poliția răspuns cu grenade lacrimogene.

Mai târziu, în jurul orei 7:30, un grup de vizitatori evrei a intrat în complex, mulți dintre ei îmbrăcați în haine religioase, protejați de forțele de securitate israeliene.

„La fel ca în ultimele zile, în această dimineață, la sfârșitul rugăciunii din zori, zeci de nelegiuiți și bărbați mascați s-au revoltat și au tulburat ordinea de pe Muntele Templului, cu o violență nemaivăzută”, se arată joi într-un comunicat al poliției israeliene.

Situl de pe deal este sfânt atât pentru musulmani, cât și pentru evrei și este un punct fierbinte de zeci de ani. Evreii îl numesc Muntele Templului și îl venerează ca fiind locul unde au stat primul și al doilea templu. Musulmanii se referă la el ca Haram al Sharif și cred că este locul de unde profetul Mahomed s-a înălțat la cer.

Israelul dă vina pe Hamas pentru incitarea palestinienilor la violențe și consideră că gruparea militantă se gândește dacă să escaladeze și conflictul din Gaza.

Joi seara, cel puțin cinci rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel. Armata israeliană a spus că majoritatea au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană Iron Dome.

Orașul Ierusalim a fost scena unor violențe nemaiîntâlnite în ultima săptămână, cu confruntări pe Esplanada Moscheilor din orașul vechi.

Vineri au avut loc cele mai grave incidente, când peste 150 de palestinieni au fost răniți, împreună cu mai mulți polițiști, potrivit organizației Semiluna Roșie Palestiniană.

SUS