Booking.com
Catavencii

Clanul Piedonenilor vrea să pună mâna pe București

clanul-piedonenilor-vrea-sa-puna-mana-pe-bucuresti

Dacă ar fi fost mai grațios și nu l-ar fi tras în jos kilogramele, Piedone ar fi putut fi un membru de frunte al clanului Sportivilor. Poate o fi și încercat, dar o fi căzut la probele fizice. Dacă ar fi știut să scrie și să citească, Piedone ar fi avut vreo șansă să se înscrie în clanul Sadoveanu. Dacă ar fi fost un interlop mărunt sau de amploare, Cristian Popescu Piedone ar fi putut să aleagă oricare dintre cele 13 clanuri care își fac veacul prin București. Dar nu, n-a vrut așa ceva. Are și el orgoliul lui, spoit cu citate culese din calendare. Așa că – de ce nu? – Piedone și-a făcut propriul clan, pe care l-a pus la produs în sectorul 4, în sectorul 5 și, de câțiva ani, și în Parlament.

Cristian Popescu Piedone e suficient de mare încât în spatele lui să se ascundă, de-a valma, o mulțime de neamuri cărora le-a dat o funcție ici, una colo, fără nici cea mai mică jenă.

Duminică, 17 martie, când s-a lansat oficial în precampania electorală a alegerilor locale, Piedone s-a prezentat pe el însuși: primar al sectoarelor 4 și 5, președinte al PPU-SL și tatăl-exemplu al lui Vlad. Vlad cine? Vlad cum?

Păi, Vlad Piedone Popescu, însuși fiul marelui om de administrație, el însuși politician de frunte al țării, căci din 2020 încoace este deputat în Parlamentul României.

Dar, dincolo de asta, Vlad-Băiatul-Tatii Piedone Popescu este, din 17 martie încoace, și candidatul PPU-SL la Primăria sectorului 5. De zici că neamul lui Piedone a studiat în amănunt istoria liberalilor și a luat-o drept model. Căci Brătienii au introdus în România partidul dinastic, lăsat moștenire, ca și funcția de ministru sau prim-ministru din tată-n fiu. Ar fi făcut și comuniștii asta, dacă mai stăteau la putere, cum o fac ăia din Coreea de Nord. Chiar, grea alegere pentru un intelectual rasat ca Piedone, care molfăie pilde și citate istorice cu un analfabetism demn de o cauză mai bună. Ce să ia drept model? Clanul Brătienilor naționali sau pe cel al Kim-ilor nord-coreeni? Ar mai fi și Kennedy, la o adică, din SUA, dar la ăia problema e cu speranța de viață.

Revenind, Piedone are dreptate când susține că pe el nu-l interesează apartenența politică a oamenilor atunci când îi angajează în primăriile pe unde a fost. El vrea doar profesioniști, indiferent de partid. A-i fi rudă, însă, constituie un avantaj.

Fiică-sa, de exemplu, a lucrat la sectorul 4 câtă vreme tati conducea Primăria, chiar și după aceea. Ginerele piedonean e consilier local în CL al sectorului 5, pe listele PPU-SL.

Nepotul piedonean Iulian Cârlogea este și el consilier local, la sectorul 4, și a fost angajat ca administrator public la sectorul 5. Al doilea nepot piedonean, Viorel Cârlogea, este director executiv la Direcția de Evidență a Persoanelor și Prevenire și Combatere a Violenței din cadrul Poliției Locale a sectorului 5. George Cârlogea, al treilea nepot din clanul Piedonenilor, este consilier local la sectorul 5, iar soția lui, Alice Andreea Cârlogea, este consilier local la sectorul 4.

Socrul fiicei piedonene a fost și el angajat la Infrastructura S5, o firmă a Consiliului Local al sectorului 5.

Iar asta este doar pojghița de la suprafața aisbergului, astea sunt doar angajările și cumetriile de care dai fără prea mare efort, căci nici șeful clanului n-a făcut vreun efort să se ascundă. E totul pe față, afișat fără rușine, în frumos stil interlop. Îi lipsesc multe lui Piedone, chiar multe, dar de tupeu nu duce lipsă. Dacă asta vor oamenii de la viitorul primar al Capitalei, atunci așa să fie!

Articolul Clanul Piedonenilor vrea să pună mâna pe București apare prima dată în Caţavencii.

SUS