Booking.com
Fără categorie

„Conduce NATO prin furtună”: Premiu pentru Stoltenberg

„conduce-nato-prin-furtuna”:-premiu-pentru-stoltenberg

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a adus un omagiu lidershipului de care dă dovadă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în aceste vremuri de criză, în cadrul ceremoniei în care i-a înmânat acestuia,la Berlin, premiul Henry A Kissinger, informează dpa.

Jens Stoltenberg conduce NATO prin furtună şi se va asigura că acesta va ieşi puternic din ea, a spus Steinmeier în timpul ceremoniei de premiere. Secretarul general a echipat Alianţa Nord-Atlantică pentru schimbările enorme ale prezentului şi viitorului, a adăugat el.

Fostul premier norvegian se află de nouă ani la cârma alianţei de apărare occidentale. Mandatul său a expirat de mai multe ori, dar a fost prelungit recent din cauza războiului din Ucraina, printre altele.

Anul trecut, Steinmeier însuşi a primit acest premiu, acordat anual de Academia Americană din Berlin, care poartă numele fostului secretar de stat american Kissinger, originar din oraşul german Fürth.

Având în vedere rezultatul incert al alegerilor din SUA de anul viitor, preşedintele Steinmeier a cerut în discursul său laudativ ca germanii şi europenii să îşi aducă contribuţia pentru a menţine puternic NATO, orice s-ar întâmpla.

Există multe motive întemeiate pentru a îndeplini obiectivul sugerat de 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare într-o manieră fiabilă şi durabilă, a mai spus el, adăugând că pilonul european din NATO trebuie consolidat, iar Ucraina trebuie sprijinită atât timp cât este necesar.

În 2006, miniştrii apărării din statele membre NATO au convenit să angajeze minim 2% din PIB pentru cheltuielile destinate apărării. Germania nu a atins încă această ţintă, dar face eforturi în acest sens, notează dpa.

Articolul „Conduce NATO prin furtună”: Premiu pentru Stoltenberg a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS