Booking.com
Romania Libera

Coreea de Sud lansează a treia rachetă spațială proprie

coreea-de-sud-lanseaza-a-treia-racheta-spatiala-proprie

Coreea de Sud și-a lansat a treia rachetă spațială, denumită Nuri, de producție locală joi (25 mai), după ce lansarea a fost anulată cu o zi mai devreme din cauza unor probleme tehnice.

Al treilea zbor al rachetei Nuri marchează un pas major în programul spațial în curs de dezvoltare al Coreei de Sud, deoarece țara încearcă să devină un jucător-cheie într-o cursă, ce crește în intensitate, cu vecinii săi asiatici, cu încă trei lansări de testare așteptate până în 2027, potrivit Reuters.

Ministerul a anulat lansarea planificată miercuri (24 mai), invocând probleme tehnice care implică un sistem care controlează un rezervor de heliu, despre care au spus că au fost reparate după o muncă asiduă peste noapte.

Coreea de Sud a lansat cu succes Nuri, la cel de-al doilea test în iunie anul trecut, punând pe orbită sateliți de lucru și simulați, în timp ce al treilea test a fost conceput pentru a încărca și lansa un satelit de calitate comercială pentru prima dată.

VIDEO: Coreea de Sud lansează cu succes racheta spațială Nuri

Coreea de Sud a lansat cu succes marți, 21 iunie prima sa rachetă spațială dezvoltată pe plan intern, Nuri, și a plasat mai mulți sateliți pe orbită, făcând un pas important în eforturile de a relansa programul său spațial după ce un prim test a eșuat anul trecut.

Coreea de Sud a lansat prima sa rachetă spațială de producție internă, Nuri.

Decolând marți, 21 iunie de la Centrul Spațial Naro de pe coasta sudică a Coreei de Sud, Nuri a plasat pe orbită un satelit fictiv de 1,3 tone și patru sateliți cubici mici.

Lansarea reușită reprezintă un pas important pentru eforturile țării de a-și relansa programul spațial.

Și, ajută la pregătirea terenului pentru obiectivele ambițioase ale Coreei de Sud în ceea ce privește rețelele 6G, sateliții de spionaj și chiar sondele lunare.

Țara intenționează, de asemenea, să lanseze o serie de sateliți militari, dar oficialii neagă că noua rachetă spațială are vreo utilizare ca armă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Coreea de Sud lansează a treia rachetă spațială proprie a aparut prima data pe România Liberă.

SUS