Booking.com
Libertatea

Cum îți dai demisia. Ce scrii într-o demisie

cum-iti-dai-demisia.-ce-scrii-intr-o-demisie

 Decizia de îți da demisia nu este niciodată una ușoară. În calitate de angajat, este posibil să fii copleșit de îngrijorări cu privire la faptul că faci alegerea corectă. La urma urmei, nu știi ce te așteaptă cu adevărat. În plus, este deosebit de greu dacă lucrezi la același loc de muncă de mulți ani. Dar ce scrii într-o demisie și cum îți dai demisia?

Cum îți dai demisia. Ce scrii într-o demisie 

Dacă te-ai decis să îți părăsești locul de muncă, nu ești singur. Este un pas normal pe care îl faci în cariera ta, însă dacă nu ți-ai mai dat niciodată demisia, trebuie să scrii o scrisoare. Iată cum trebuie să decurgă lucrurile.

Din fericire, odată ce te-ai decis să demisionezi, este suficientă o simplă scrisoare de demisie. 

Majoritatea angajatorilor cer un preaviz din partea celui care demisionează, ca să poată găsi un înlocuitor, dar acest lucru poate fi negociat, în funcție de ambele părți.

Care este scopul unei scrisori de demisie?

Atunci când decizi să îți părăsești locul de muncă, de obicei scrii și trimiți angajatorului o scrisoare de demisie. 

Scrisoarea de demisie este un document oficial prin care îl anunți pe angajator de decizia de a pleca, astfel încât acesta să o aibă la dispoziție ca document de referință. 

Unele scrisori de demisie vor detalia motivele demisiei, sau poți decide să scrii o simplă scrisoare de demisie. O scrisoare de demisie simplă se aplică cel mai bine în cazul angajaților care nu doresc să ofere angajatorului detalii specifice despre motivul pentru care doresc să plece sau poate că au fost în funcție pentru o perioadă scurtă de timp.

 Este favorabil să părăsești un loc de muncă în termeni buni, așa că ar trebui să furnizezi întotdeauna o scrisoare de demisie. Nu pierde prea mult timp cu o scrisoare de demisie; redactarea acesteia trebuie să dureze doar câteva minute.

În unele cazuri, s-ar putea să ai o perioadă de preaviz mai lungă decât ți-ai dori. Dacă vrei să afli cum să ceri o perioadă de demisie mai scurtă, ar trebui să vorbești direct cu angajatorul tău. 

Explică-i motivele pentru care vrei să îți reduci perioada de preaviz și asigură-l de capacitatea ta de a respecta termenele. 

De asemenea, te poți oferi să ajuți compania să găsească un înlocuitor, dacă acest lucru se încadrează în posibilitățile tale.

Cum să scrii o scrisoare de demisie simplă

La fel cum ai depune timp și efort pentru a îți scrie CV-ul, ar trebui să depuni efort și pentru scrisoarea de demisie. Nu trebuie să dureze mult timp, ci doar să te asiguri că trimiți una este factorul important. 

Acestea sunt câteva dintre sfaturi pentru a scrie scrisoarea de demisie simplă:

Limitează-te la subiect – Scurta ta scrisoare de demisie ar trebui să precizeze doar faptul că pleci și datele la care intenționezi să pleci; nu trebuie să detaliezi motivele deciziei tale.

Păstrează o notă pozitivă – Chiar dacă ești nemulțumit de angajato, demisia ta simplă nu trebuie să arate asta. Poți mulțumi pentru oportunitate.

Precizează-ți intențiile – Informează angajatorul cu privire la data la care intenționezi să pleci și la orice planuri de a te ocupa de volumul de muncă rămas nerezolvat.

Semnează simplu – Semnează simplu, „Cu stimă” sau „Cu respect” sunt modalități acceptabile de a semna o scrisoare oficială.

Sfaturi utile pentru a îți da demisia

Fă-o formal

În zilele noastre, o mare parte din comunicare se face prin mesaje text, chiar și la locul de muncă. Dacă te întrebi cum poți renunța la un loc de muncă prin SMS, răspunsul este că nu ar trebui să faci acest lucru. 

Angajatorii trebuie să aibă la dosar documente formale, iar o scrisoare de demisie este una dintre acestea. Textele sunt informale și, prin urmare, nu sunt o metodă potrivită pentru a informa angajatorul despre intențiile de a demisiona. 

Chiar dacă angajatorul acceptă notificări sau comunicați des prin SMS, ar trebui să trimiți întotdeauna o scrisoare oficială.

Când este momentul potrivit pentru a-i înmâna managerului scrisoarea de demisie?

Cel mai bun mod de a aborda intenția de a demisiona este să vorbești mai întâi cu managerul. 

Conversația inițială poate fi o ocazie de a-l informa și, poate, de a intra puțin mai mult în detalii. 

De asemenea, poți să te sfătuiești și să negociezi termenul de preaviz, dacă este cazul. Ar trebui să urmezi întotdeauna conversația cu o scrisoare de demisie mai formală.

 Este acceptabil să trimiți scrisoarea prin e-mail sau să o înmânezi managerului. De asemenea, este de dorit să trimiți o copie la departamentul de resurse umane.

Cum îți anunți colegii că demisionezi

Modul în care îți iei lua rămas bun de la colegi este un aspect important – indiferent dacă pleci tu sau dacă altcineva este cel care pleacă. 

Spune-le celor care pleacă ce a însemnat pentru tine impactul lor și oferă-le claritate dacă tu ești cel care pleacă. 

Conversațiile legate de sfârșitul unei relații nu sunt niciodată ușoare și același lucru este valabil și în cazul demisiei de la un loc de muncă. Este sfârșitul unei epoci și nu întotdeauna este o decizie reciprocă. 

Managerul tău îți poate susține decizia, dar trebuie să te pregătești și pentru o reacție adversă. S-ar putea să îi pară rău să te vadă plecând, ceea ce i-ar putea lăsa într-o poziție dificilă. 

Scurta scrisoare de demisie este șansa de a ajunge la punctele critice ale demisiei tale fără nicio implicare emoțională.

Structura unei scrisori de demisie

Decizia de a plecaData la care intenționezi să terminiPlanurile de a finaliza orice proiecte restante (opțional)Un simplu mulțumesc pentru oportunitatea oferităSemnătura

Cum să faci față unui răspuns negativ la demisie

Există diverse moduri în care managerul tău ar putea răspunde la decizia ta de a demisiona de la locul de muncă. S-ar putea să se bucure pentru tine și să îți accepte demisia fără să pună întrebări. 

Pe de altă parte, ar putea fi nemulțumit de decizia ta și chiar să încerce să te facă să rămâi. Cel mai bun mod de a face față acestor interacțiuni este să nu uiți de ce vrei să pleci.

 Dacă este vorba de o decizie bazată pe un factor cultural esențial, cum ar fi discriminarea pe criterii de vârstă sau sex, ar trebui să fii ferm convins. Cu toate acestea, dacă se reduce la o compensație și există loc pentru îmbunătățiri, mingea este ferm în terenul tău dacă vrei să îți retragi demisia.

În unele cazuri, angajatorii îți vor cere să pleci imediat. De obicei, acest lucru se practică în organizațiile în care ai capacitatea de a „fura” date sensibile. 

De exemplu, o persoană care lucrează într-o agenție de recrutare poate fi tentată să preia detalii despre clienți, astfel încât să aibă o bază de date pe care să o aducă la următorul job. 

De asemenea, se poate cere să lucrezi întreaga perioadă de preaviz, chiar dacă este destul de lungă. În cele mai multe cazuri, însă, angajatorii vor fi dispuși să ajungă la un acord, deoarece nu doresc în mod deosebit pe cineva care și-ar dori să fie în altă parte.

Model de scrisoare de demisie simplă

NumeleAdresă, oraș/județ cod poștalNumăr de telefon – EmailNumele supervizoruluiTitlul supervizoruluiNumele companieiAdresă, oraș/județ/cod poștalData la care scrii demisia

Stimate (numele supervizorului/managerului/responsabilului):

Cu părere de rău, voi pleca din funcția de (titlul funcției) în două săptămâni. Ultima mea zi de lucru va fi (luna, ziua, anul)

Deși am fost foarte fericit să lucrez la (denumirea companiei) timp de [x] ani, voi pleca pentru a (motivul plecării).

Să lucrez pentru (numele companiei) a fost o onoare și o plăcere. Am învățat foarte multe și am legat prietenii cu colegii mei excepționali pe care îi voi prețui întotdeauna foarte mult. 

Aș fi mai mult decât bucuros să fac tot ce pot pentru a-mi pregăti înlocuitorul, în cazul în care veți găsi unul înainte de plecarea mea. Vă mulțumesc foarte mult pentru că mi-ați oferit oportunitatea de a lucra la (numele companiei).

Cu stimă,

(Numele tău).

Sursa foto: 123rf.com

Cum poți să faci bere la tine acasă

SUS