Booking.com
Catavencii

Despre excepționalismul liberal

despre-exceptionalismul-liberal

Înduioșător Rareș Bogdan în travaliul său de a declara PNL câștigător în alegeri. „Excepțional“ scorul, a zis Rareș Bogdan de câteva ori, peticind imaginea Bunelului care de dezumfla cu fiecare minut.

Să zicem că a făcut și el ce-a putut, că o limbă are săracul, nu poate să ducă singur lupta asta cu realitatea și adevărul.

Cu adevărat excepțional a fost însă Rareș atunci când a făcut din România bastion al europenismului în UE: „Acești români extraordinari, frumoși, iubitori de libertate și de democrație și de piață liberă au ales să spună nu partidelor care promovează anti-europenismul, euroscepticismul și au ales să spună da pentru continuarea politicilor europene de incluziune și dezvoltare“.

Eh, spune asta europarlamentarul care a fost absent la 32,8% din ședințele Parlamentului European, locul 5 în topul rușinii europene.

PNL, din ce observ, e în stare să se mintă la infinit – va fi urcat pe masă, cu vată-n nas și cai mascați la poartă (interbelic, deh, cu ștaif), și el o s-o țină în continuare cu triumfalismul acesta comic.

Bineînțeles că urmează pedeapsa pesedistă, chinurile la care gașca lui nea Marcel o să-i supună pe liberali până la prezidențiale și după. Iar Rareș Bogdan o să ne spună cât de bine e ce se întâmplă și cum PNL învinge și iar învinge.

Pare că tot ce le-a rămas liberalilor este să se retragă cu totul în această realitate paralelă în care, orice li s-ar întâmpla, pozează în excepționali și învingători.

Articolul Despre excepționalismul liberal apare prima dată în Caţavencii.

SUS