Booking.com
Fără categorie

Extinderea Centrului „Sf. Cruce” Caraiman, în grafic

extinderea-centrului-„sf.-cruce”-caraiman,-in-grafic
Șantierul proiectului de extindere a Centrului Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman din Bușteni este în grafic.
Până în prezent, a fost finalizată cu succes structura de rezistență a clădirii, iar în acest moment lucrăm intens la compartimentarea etajelor superioare și desfășurăm lucrări la nivelul instalațiilor, spun reprezentanții firmei de construcții Erbașu.
Noul corp de clădire este alcătuit din subsol, parter și trei etaje (D+P+3E) și va avea o suprafață utilă de 7000 de metri pătrați.
Clădirea  la care se lucrează acum intens va avea un număr estimat de peste 1.000 de utilizatori, o sală de mese cu o capacitate de 250 de persoane, săli pentru workshopuri/întâlniri, dar și spații pentru bibliotecă.
Clădirea va putea fi utilizată și de persoane cu dizabilități, fiind proiectate rampe de acces pentru scaune rulante și lifturi speciale pentru acest tip de utilizatori.
Centrul social-pastoral desfășoară activități culturale, educaționale, social-educaționale și pastoral-misionare, scopul acestuia fiind susținerea activităților de formare teologică, culturală și socială a tinerilor, cu precădere a elevilor și studenților proveniți din medii sociale dezavantajate.
Până la începerea lucrărilor de extindere, la Centrului Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman erau cazați peste 600 de copii cu dizabilități. Centrul a devenit un reper în sprijinirea copiilor și a adulților cu nevoi speciale și diferite dizabilități.
De asemenea, anual, aici, sunt organizate tabere și excursii de copii și tineri din întreaga țară, centrul asigurând cazarea, masa și instruirea specifică activităților pentru peste 4.500 de copii, tineri și studenți.
Pentru că infrastructura deținută nu permitea, întotdeauna, derularea în bune condiții a activităților, a fost necesară extinderea spațiului.
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat împreună cu Vialis Engineering, mânadelucru și Popp&Asociații.

Articolul Extinderea Centrului „Sf. Cruce” Caraiman, în grafic a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS