Booking.com
Romania Libera

Guvernator: O rachetă rusă a lovit chiar lângă Zaporojie

guvernator:-o-racheta-rusa-a-lovit-chiar-langa-zaporojie

Cel puțin opt civili au fost răniți într-o lovitură cu rachetă rusă, asupra unui sat de lângă Zaporojie, joi (11 mai), au declarat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters.

Natalya Marchenko, a cărei casă a fost complet distrusă în atac, a spus că în curtea ei a izbucnit un incendiu după ce a auzit explozii.

Guvernatorul regional din Zaporojie a scris pe Telegram că munițiile cu dispersie lansate de mai multe lansatoare de rachete au rănit opt persoane în Malokaterynivka, inclusiv trei lucrători de la ambulanță care au răspuns la un apel.

Oficiali: O rachetă rusă lovește un sat de lângă Zaporojie

O rachetă rusă S-300 a lovit luni (19 septembrie) un sat aflat la 20 km (12,5 mile) nord de Zaporojie, distrugând o casă și rănind o femeie de 72 de ani, au declarat oficialii locali.

Mykola, fiul femeii rănite, a declarat reporterilor de la fața locului că, împreună cu localnicii, și-a găsit mama acoperită de resturi imediat după ce racheta a explodat, în această dimineață devreme.

Mergând în cârje, a spus că, odată ce s-a asigurat că fiul său este nevătămat, a ieșit afară să-și găsească mama acoperită de moloz, potrivit Reuters.

O rachetă rusă a căzut într-un sat de lângă Zaporojie, provocând pagube însemnate, dar și victime umane

Vecina lui Olha a declarat pentru Reuters că a venit și acasă la Mykola după ce l-a auzit strigând după ajutor.

Mykola și fiul său în vârstă de 7 ani au părăsit orașul din prima linie, Preobrazhenka, aflat lângă prima linie de la Zaporojie, în aprilie, și, la scurt timp după aceea, li s-a alăturat mama lui, în vârstă de 72 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Guvernator: O rachetă rusă a lovit chiar lângă Zaporojie a aparut prima data pe România Liberă.

SUS