Booking.com
Fără categorie

Investiţii de 1,5 mld.€ în Portul Constanţa

investitii-de-1,5-mld.e-in-portul-constanta

 Aproximativ 1,5 miliarde de euro este suma care se va investi în Portul Constanţa şi în infrastructura feroviară din apropierea acestui obiectiv, a anunțat Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, la inaugurarea unei investiţii şi la începerea lucrărilor unui nou obiectiv din zonă, în valoare totală de 115 milioane de euro.

Potrivit ministrului Grindeanu, din totalul de 1,5 miliarde de euro, suma 500 de milioane de euro va fi alocată pentru investiţii în interiorul Portului Constanţa în vederea modernizării drumurilor interne, a creşterii capacităţii de transport mărfuri, în vederea dragării unor zone pentru a permite accesul unor nave şi în infrastructura de apă, canalizare şi energie electrică.

„Una din nemulţumirile pe care le-am avut a fost legată de accesarea fondurilor europene pentru zona navală şi am fost obligat să iau anumite decizii. În perioada următoare, e o chestiune de săptămâni, avem licitaţii din fonduri europene de jumătate de miliard de euro în port. (…) Portul Constanţa reprezintă una din priorităţile noastre. Am investit în calea ferată, acum avem aceste investiţii de aproximativ jumătate de miliard şi avem şi acele investiţii în calea ferată de circa un miliard în jurul Portului Constanţa”, a declarat ministrul Grindeanu.

Articolul Investiţii de 1,5 mld.€ în Portul Constanţa a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS