Booking.com
Pro Sport

Ionuț Badea, după succesul cu Mioveniul: „Eram important să ne bucurăm fanii, ca joc și rezultat!”

ionut-badea,-dupa-succesul-cu-mioveniul:-„eram-important-sa-ne-bucuram-fanii,-ca-joc-si-rezultat!”

Cel puțin sub comanda lui Ionuț Badea, UTA a avut un parcurs bun pe teren propriu. Doar Rapidul a plecat cu toate punctele acasă, iar Dinamo a rezistat eroic în iarnă, pentru ca în rest arădenii să-și impună punctul de vedere.

Astăzi, la ultimul meci stagional pe „Francisc Neuman”, „roș-albii” au bătut Mioveniul, prin golul lui Vorobjovas, din minutul 27. La cum s-a jucat, dar și la numărul de ocazii create, „Bătrâna Doamnă” ar fi meritat un succes și mai rotund.

„Lucrurile au mers bine azi, dar nu e playstation, nu jucăm singuri”

Până la urmă, Badea lasă și el o ultimă impresie bună. Acum rămâne, dacă în acest sezon sau, mai degrabă, va intra în istoria echipei fanion a Aradului.

„Mă bucur foarte mult pentru această victorie, în primul rând pentru fanii noștri minunați. Era important să le dăm o utlimă reprezentație, să îi bucurăm ca rezultat și ca joc. A fost un meci contra unei echipe ce nu îți dă spații, cum au fost majoritatea meciurilor. Evident, doream să marcăm mai multe goluri, e o linie fină ce se întrepătrunde de la bucuria jocului sau momente de superficialitate. Sunt lucruri care ne fac să creștem în continuare, mă bazez pe aceste aspecte și anume ca jcuătorii să înțeleagă fiecare fază, moment. Asta influențează realitatea imediat următoare. Indiferent contra cui joci, trebuie să ai atitudinea corectă și azi în multe momente am avut-o.

Mă bucur și că nu am riscat aproape nimic în spate. Contra unei echipe care se apără mai mult decât atacă, apărarea e avantajată și doar apărarea preventivă trebuie pusă la punct, dar și siguranța la construcție. A fost importantă și revenirea lui Erico, un fotbalist care poate să construiască, e nevoie de această tipologie de jucător. Lucrurile au mers bine azi, dar nu e playstation, nu jucăm singuri, au și adversarii oportunități, mai ales că aceau și ei mare nevoie de puncte”, a spus antrenorul principal al UTA-ei la finalul disputei cu argeșenii.

„UTA – un fenonem social, ce trebuie respectat și onorat!”

Ca și cu alte ocazii, publicul arădean a fost de ajutor, poate chiar decisiv, în obținerea celor trei puncte, iar Ionuț Badea se bucură că a avut prilejul să antreneze în fața unor astfel de spectatori.

„Era important ca publicul să fie al 12-lea jucător în anumite momente. De fapt, a fost de multe ori așa, ne bucurăm și de faptul că uneori jucătorii sau staff-ul resimt publicul ca fiind un ajutor. E o situație de identitate pentru noi și public. Așa cum am reușit să înțeleg și să învăț, UTA e un fenomen social, un club al suporterilor și indiferent de cei care poartă tricoul sau antrenorul de pe bancă, această echipă trebuie respectată și onorată”, a mai afirmat tehnicianul piteștean.

„Batha a făcut un joc excepțional, chiar dacă nu a marcat”

Printre multe ocazii, UTA a ratat și un penalty, prin Batha, albanezul rămânnd fără gol la primul său sezon la Arad.

„Sunt patru jucători desemnați pentru bate loviturile de la 11 metri, nu există o ordine anume. Există jucători cu experiență și mă aștept de la toți care își asumă responsabilitea să marcheze. Batha a făcut un joc excepțional, chiar dacă nu a marcat”, a mai spus Badea.

L-au pierdut pe Benga pentru meciul cu Dinamo?

După Iacob, e posibil ca UTA să-l fi pierdut și pe Benga până la finalul stagiunii, adică pentru meciul de vineri (ora 20,30), cu Dinamo.

„Alex a simțit ceva pe aductor, e greu acum să spunem ce are. Va face un RMN peste două zile, nu mai devreme, sper să îl putem recupera în timpu util. Toți jucătorii au fost apți, dar cu un deficit de pregătire la Cardoso și Erico, ambii reintrând după 3-4 săptămâni de pauză. Au fost riscuri asumate și ne așteptam să schimbăm acești jucători, dar lucrurile au funcționat bine mai ales în cazul lui Erico”, a mai afirmat Ionuț Badea.

Foto: Claudiu Carp

Articolul Ionuț Badea, după succesul cu Mioveniul: „Eram important să ne bucurăm fanii, ca joc și rezultat!” a aparut prima data pe Prosport.

SUS