Booking.com
Pro Sport

Ionuț Radu, prezentat oficial în Premier League!

ionut-radu,-prezentat-oficial-in-premier-league!

Ionuț Andrei Radu (26 ani) a început o nouă aventură în carieră. Portarul care a fost împrumutat în stagiunea trecută de Inter Milano la Auxerre a ales o nouă provocare pentru acest sezon. Nu va mai evolua în Italia sau Franța și a acceptat oferta celor de la Bournemouth.

Ionuț Radu, prezentat oficial în Premier League!

Echipa din Premier League a ajuns la un consens cu Inter pentru a-l împrumuta până în vara lui 2024, după cum a anunțat și Fabrizio Romano, jurnalistul specializat în transferuri. Însă, italienii de la Sky Sport anunță că în contract este stipulată și o clauză de cumpărare definitivă. Dacă englezii sunt mulțumiți de serviciile lui Ionuț Andrei Radu vor trebui să-i plătească grupării de pe Giuseppe Meazza 8 milioane de euro.

Joi, 27 iulie, Bournemouth a anunțat oficial pe toate canalele de comunicare ale clubului că portarul român va fi la dispoziția lui Andoni Iraola pentru sezonul 2023-2024.

„În vârstă de 26 de ani, a venit de la gigantul italian Inter Milano și a prins experiență jucând în primele ligi din Italia și Franța.

El va aduce o competiție puternică în rândul goalkeeperilor”, au scris cei de la Bournemouth, pe site-ul oficial.

  • În sezonul trecut, Ionuț Andrei Radu a bifat 17 meciuri în Ligue 1, în care a încasat 20 de goluri și a păstrat poarta intactă în 5 partide, 9 partide în Serie A, unde a fost învins de 19 ori și a avut un singur meci fără gol primit. De asemenea, a adunat și un joc în Cupa Italiei, în care a scos mingea din poartă de două ori.
  • În prezent, românul este cotat de publicația Transfermarkt la 3,5 milioane de euro. Apogeul l-a atins între iunie 2019 și decembrie 2019, când era evaluat la 15 milioane de euro.

Ionuț Radu a lăsat-o fără portar pe Inter Milano 

În acest moment, Simone Inzaghi mai are în lot doar doi portari, ambii fără experiență, pe Filip Stankovic (21 ani) și Gabriel Brazao (22 ani), după ce i-a cedat pe Andre Onana (27 ani) la Manchester United, pe Radu la Bournemouth și au renunțat la serviciile lui Samir Handanovic (39 ani).

Potrivit aceleiași surse, principala țintă a lui Inter Milano este Yann Sommer (34 ani). Pentru noul sezon, Thomas Tuchel a anunțat că prima sa variantă va fi Manuel Neuer (37 ani), proaspăt revenit după accidentarea suferită la schi. Cu toate acestea, pentru a renunța la elvețian, Bayern Munchen solicită 6 milioane de euro, preț care nu este negociabil.

Articolul Ionuț Radu, prezentat oficial în Premier League! a aparut prima data pe Prosport.

SUS