Booking.com
Fără categorie

Istoria unică a eroului Borussiei Dortmund la Paris

istoria-unica-a-eroului-borussiei-dortmund-la-paris

Veteranul Borussiei Dortmund, fundașul central Mats Hummels, este eroul echipei germane la Paris.

Lovitura de cap a masivului fundaș central a dus la singurul gol al meciului. După victoria cu 1-0 de la Dortmund, reușita lui Hummels a pus la pământ definitiv marea favorită PSG și a trimis după 11 ani pe galben-negri în finala Champions League.

Hummels, care a jucat imperial în ambele manșe, este cerut insistent să revină la echipa națională, cu care a ieșit campion mondial în 2014. Mats provine dintr-o familie cu rădăcini sportive puternice. Tatăl său, Hermann, a fost fotbalist și și-a dus băiatul la Bayern Munchen.  Acolo însă tânărul nu a primit multe șanse, motiv pentru care familia a fost de acord cu plecarea lui exact la dușmanul bavarezilor, Borussia Dortmund.

Decizia de atunci a produs o imensă încântare mamei fotbalistului, Ulla Holthoff, mare fană a Borussiei. Dar, atenție, mama lui Mats este la fel de celebră în Germania ca și fiul ei.

Ulla este prima femeie care a comentat un meci de fotbal la un post de televiziune, respectiv DSF, și prima care a pus bazele talk-show-ului de fotbal la același post,  Doppelpass.

Ulla este cunoscută drept „mama reportajelor moderne despre fotbal” și a fost îndrăgostită de fotbal din copilărie, chiar dacă a practicat ciclism și apoi polo. Din timpul carierei sportive, Ulla visa să devină jurnalistă pentru a cunoaște lumea, lucru care i-a fost refuzat în tinerețe.

Este atât de stăpânită de un sentiment uriaș de antipatie față de Bayern Munchen, încât, în perioada 2016-2019 când Mats a jucat și la clubul unde s-a format, nu a urmărit nici măcar un meci al bavarezilor.

Articolul Istoria unică a eroului Borussiei Dortmund la Paris a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS