Booking.com
Fără categorie

Nemulțumiri la Carrefour. Va fi protest

nemultumiri-la-carrefour.-va-fi-protest

Luni, 25 martie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc un protest al membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour SA, potrivit unui comunicat.

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour – Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț – organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, avand ca solicitări principale:

Acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă
Acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour

Conform comunicatului, protestul va fi susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia.

CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările. Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente, se mai arată în comunicat.

Articolul Nemulțumiri la Carrefour. Va fi protest a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS