Romania Libera

Netopia vine pachetul de acțiuni majoritare către Innova Capital

netopia-vine-pachetul-de-actiuni-majoritare-catre-innova-capital

Grupul NETOPIA, cel mai cunoscut jucător pe piața plăților online din România, anunță vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Innova Capital, unul din cele mai importante fonduri de investiții de private equity din Europa Centrală și de Est.

NETOPIA, unul dintre cei mai vechi procesatori de plăți online din România, joacă un rol cheie pe piața locală de e-commerce. Grupul NETOPIA oferă în prezent soluții diversificate de plăți electronice și alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianți, majoritatea din sectorul IMM-urilor. Prin intermediul platformei NETOPIA Payments sunt procesate anual 25% din tranzacțiile online cu carduri de pe piață locală, iar aplicația mobilPay Wallet este primul portofel digital multifuncțional din România, care facilitează plățile în mii de locații online și offline. Totodată, NETOPIA este lider în soluții de plată prin SMS, o modalitate populară pentru plăți de valoare redusă.

Innova Capital este un manager de fond independent de private equity, care își desfășoară activitatea din Polonia și investește în achiziții majoritare în întreprinderi mijlocii cu activități în Europa Centrală și de Est.

„Grupul NETOPIA a demonstrat în mod constant angajamentul său față de inovație, prin soluții de plată adaptate mediului online și soluții de mesagerie SMS pentru marketing digital. Cu ajutorul echipei Innova Capital, ne dorim să accelerăm lansarea unor noi soluții inovative într-o industrie atât de dinamică cum este industria plăților online. Această mutare strategică va consolida poziția Grupului NETOPIA ca lider pe piața locală, oferind produse și servicii fără precedent. Suntem entuziasmați de perspectivele acestui parteneriat și ne bucurăm că am ajuns în acest punct. ” a declarat Antonio Eram, co-fondator si CEO al Grupului NETOPIA

Articolul Netopia vine pachetul de acțiuni majoritare către Innova Capital a aparut prima data pe România Liberă.

SUS
Exit mobile version