Booking.com
Fără categorie

Nicuşor Dan reface calculele: Începe delimitarea de Cîrstoiu

nicusor-dan-reface-calculele:-incepe-delimitarea-de-cirstoiu

Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea electoratului PSD „către Cristian Popescu Piedone”.

„Începe o delimitare a PSD de domnia sa (…), ceea ce corespunde cumva cu ceea ce electoratul PSD face, ne spun sondajele, merge către Cristian Popescu Piedone. Deci, nu ştiu în ce măsură, în mod oficial, conducerea PSD se va apropia de candidatul Cristian Popescu Piedone, în condiţiile în care avem alegeri într-un singur tur şi în mod evident şanse de a câştiga au doar doi candidaţi”, a punctat Nicuşor Dan, joi, cu prilejul unei conferinţe de presă, întrebat dacă crede în varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei.

Chestionat de jurnalişti dacă se aşteaptă să fie susţinut de PNL pentru un nou mandat, în cazul în care Cătălin Cîrstoiu nu îşi va depune candidatura la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a opinat că este puţin probabil, deşi şi-ar dori acest sprijin, datorită conexiunii sale cu simpatizanţii PNL.

„Parte importantă din publicul care votează regulat PNL nu se regăseşte în candidatul comun (…) Cîrstoiu şi cu atât mai puţin în Cristian Popescu Piedone. Acum, eu sunt o persoană realistă. Din păcate, a fost luată această decizie a suprapunerii alegerilor europarlamentare cu alegerile locale. E foarte greu pentru această alianţă (…) să meargă împreună la alegerile europarlamentare şi la (…) alegerile locale să meargă separat. Cred că ăsta e şi motivul pentru care au căutat un candidat comun. Deci, evident că mi-aş dori (…) pentru că, în opinia mea, există o conexiune între mine şi simpatizanţii Partidul Naţional Liberal, însă mi se pare puţin probabil la momentul acesta”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că a avut discuţii cu reprezentanţii PNL, însă nu a precizat tema. „Ce pot să vă spun este că în 2020 am fost votat de un public de dreapta, de simpatizanţii PNL. Am încercat să fac tot ce a ţinut de mine pentru ca mandatul ăsta (…) să corespundă aşteptărilor lor şi în continuare, în această polarizare care se face din nou între dreapta şi PSD, mi-aş dori ca toţi simpatizanţii de dreapta să mă voteze”, a punctat edilul Capitalei.

Articolul Nicuşor Dan reface calculele: Începe delimitarea de Cîrstoiu a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS