Booking.com
Fără categorie

Noi bombadamente în Fâșia Gaza – Conflictul ia amploare

noi-bombadamente-in-fasia-gaza-–-conflictul-ia-amploare

Atacul israelian, al doilea în această săptămână, în ambele cazuri ca răspuns la un tir de rachetă, s-au concentrat asupra centrului Fâşiei Gaza, au precizat sursele citate de AFP.

O rachetă a fost lansată miercuri seara spre Israel din Fâşia Gaza, aflată sub blocada israeliană, conform unui scurt anunţ al armatei israeliene. Poliţia a adăugat că proiectilul a aterizat pe un câmp din oraşul israelian Sderot, fără a provoca răniţi.

Luni seară, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a fost interceptată de scutul antirachetă israelian „Domul de fier”. În urma acestui atac nerevendicat, forţele aeriene israeliene au bombardat poziţii suspectate ca aparţinând mişcării islamiste Hamas.

Aceste evenimente au loc în contextul în care tensiunea rămâne ridicată în Israel şi teritoriile palestiniene, în special după ciocnirile de la sfârşitul săptămânii între demonstranţii palestinieni şi poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim.

Prezenţa evreilor, care pot vizita esplanada în condiţii şi la ore precise, dar nu se pot ruga acolo în virtutea unui acord tacit, precum şi a ofiţerilor de poliţie în timpul Ramadanului, a fost percepută de palestinieni şi de mai multe ţări din regiune ca un gest de provocare.

SUS