Booking.com
Romania Libera

O înregistrare video arată un soldat rus care se sinucide

o-inregistrare-video-arata-un-soldat-rus-care-se-sinucide

 Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video cu încă un soldat rus care se sinucide. Este un militar rămas singur în tranșee, iar după ce este rănit alege să scape de durere punându-și pușca sub bărbie și apăsând pe trăgaci.

Administratorul unuia dintre conturile care au difuzat înregistrarea presupune că este vorba despre comandantul adjunct al plutonului, pentru că are un lansator de grenade sub țeavă.

Rusia se confruntă cu un val de sinucideri, atât pe frontul din Ucraina cât și acasă, însă Kremlinul mușamalizează aceste cazuri pentru a nu se generaliza demoralizarea populației și a mai ales a militarilor, potrivit newstrack.ro.

Un soldat rus se sinucide acum, dar nu este singurul caz care a stârnit emoție din rândul militarilor Moscovei

Unul dintre cazurile care nu a fi putut cenzurat și care a creat emoție în Rusia este cel al sinuciderii unui recrut de 25 de ani, care în luna ianuarie a sărit în gol de la 100 de metri, în fața mamei sale, după ce i s-a ordonat să se întoarcă în zona de război.

Mihail Lyubimov, în vârstă de 25 de ani, a fost văzut de mama sa – femeie de serviciu în cadrul Ministerului rus de Externe – sărind de la o fereastră din apartamentul lor de la etajul zece, potrivit rapoartelor.

Un soldat rus a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a tras cu un tanc asupra unui bloc din Ucraina

Un tribunal ucrainean a condamnat luni un soldat rus la 10 ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de încălcarea legilor de război prin faptul că a tras cu un tanc asupra unui bloc de apartamente cu mai multe etaje din Ucraina, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, potrivit Reuters.

Tribunalul din nord-estul orasului Cernihiv l-a gasit pe Mihail Kulikov vinovat de lovirea cladirii rezidentiale pe 26 februarie, la doua zile dupa ce Rusia a invadat Ucraina, a declarat Anton Herashchenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Kulikov a fost capturat, a pledat vinovat la proces si a cerut o pedeapsa mai blanda, sustinand ca a urmat ordinele, a declarat biroul procurorului general ucrainean, potrivit monitoruljustitiei.ro.

Blocul rezidential care a fost lovit nu era o tinta militara si nici nu era folosit in scopuri militare, a precizat procurorul.

Un soldat rus va sta 10 ani la închisoare după ce mai multe dintre cele 26000 de presupuse crime de război au început să fie investigate

Ucraina investigheaza aproape 26.000 de presupuse crime de razboi care au fost comise in timpul razboiului si a acuzat 135 de persoane, a anuntat saptamana trecuta procurorul sau sef pentru crime de razboi pentru Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Articolul O înregistrare video arată un soldat rus care se sinucide a aparut prima data pe România Liberă.

SUS