Booking.com
Fără categorie

O ofensă la adresa creștinilor din Statele Unite

o-ofensa-la-adresa-crestinilor-din-statele-unite

”De ziua Vizibilității Transgender celebrăm curajul și contribuțiile transgenderilor americani pentru a reafirma angajamentul națiunii noastre de a forma o Uniune perfectă – în care toți oamenii sunt creați egali și sunt tratați în mod egal de-a lungul vieții”, începe decretul prin care președintele Joe Biden a stabilit ca 31 martie să fie ”Ziua Vizibilității Transgender”.

”Eu, Joseph R. Biden JR., președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității cu care am fost învestit de Constituție și de legile SUA, proclam ziua de 31 martie 2014 ca Zi a Vizibilității Transgender. Fac apel ca americanii să ni se alăture în afirmarea vieților și vocii oamenilor transgender din țara noastră și să contribuie la eliminarea violenței și discriminării bazate pe identitatea de gen”, se încheie decretul, publicat pe site-ul Casei Albe pe 29 martie.

Acest decret a stârnit un uriaș val de critici în Statele Unite. O dată, decretul stabilea încă o zi de celebrare a comunității LGBTQ+, numărul acestor ”sărbători” ajungând la peste 20 în cursul unui an. Apoi, mai important, decretul stabilea ziua chiar de Paștele catolic din acest an – pe 31 martie.

”Decretul prezidențial despre ”ziua vizibilității” nu a fost un eveniment întâmplător. A fost deliberat, a fost un act de forță intenționat al celor care știu cine îi sprijină în țară și în întreaga lume. Decretele prezidențiale sunt precum bulele papale – fiecare cuvânt este gândit și plănuit. Dacă nu pricepeți asta, nu pricepeți politica”, atrage atenția istoricul Sumantra Maitra, într-un articol publicat de The American Conservative.

El are și o explicație pentru stabilirea unei a ”n”-a zile dedicate comunității LGBTQ și pentru atacul deliberat la adresa creștinilor. ”Războiul Rece a fost un conflict între liberalism și comunism, două rude ale ideologiei moderne. Liberalii seculari au făcut pace cu cetățenii credincioși pentru a învinge comunismul și fascismul, care erau mai fanatice și mai seculare decât liberalismul. Hollywoodul a început să producă propagandă în favoarea familiei tradiționale și a valorilor creștine până când această alianță a luat sfârșit. Astăzi nu mai există nicio concurență din partea stângii autoritare nicăieri în lume. Prin urmare, liberalismul secular concepe să-și caute noi dușmani, iar Rusia creștină i se pare o amenințare mai mare decât China autoritară și seculară. Dacă China va amenința puterea americană, Hollywoodul va pivota imediat și va începe din nou să laude credința și familia. America, ca și restul anglosferei este sub bocancul unei clase de „preoți liberali”. Un fermier din Idaho sau un mic afacerist din Ohio au mai multe în comun cu unul dintr-un sătuc din Marea Britanie sau de pe malurile Volgăi decât cu departamentul de sociologie de la Yale sau cu studiile de gen de la Universitatea Rutgers”.

Pe 2 aprilie, la o zi după reacția furioasă a presei conservatoare a venit suprinză. Potrivit relatării unui jurnalist de la Real Clear Politics din SUA, președintele Joe Biden spune că nu a semnat de Paști un decret privind ”Ziua Vizibilității Transgender”, că nu a semnat nicicând un asemenea decret. ”Președintele Camerei Reprezentanților nu este deloc informat” dacă spune așa ceva, a spus președintele Biden. Numai că liderul Statelor Uite este contrazis de decretul publicat pe site-ul Casei Albe, precum și de declarațiile vicepreședintei Kamala Harris, care salută instituirea ”Zilei Vizibilității Transgender”.

Așadar, pe lângă ofensa adusa catolicilor din SUA prin decretul semnat în ziua de Pasti chiar de către un președinte catholic, mai apare o situație dacă nu grava, atunci măcar ironică. Fie președintele SUA nu știe pe ce decrete este pusă semnătura sa, fie a uitat deja ce s-a întâmplat cu câteva zile în urmă. Fie Statele Unite sunt conduse de altcineva decât președintele Joe Biden, fie acesta din urma conduce cu adevărat administrație, însă nu pare conștient de acest lucru.

 

Articolul O ofensă la adresa creștinilor din Statele Unite a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS