Booking.com
Recorder

Păcatele profesorului de morală. Despre grooming sub cupola Bisericii

pacatele-profesorului-de-morala.-despre-grooming-sub-cupola-bisericii

Un profesor care știe să jongleze cu slăbiciunile elevelor sale ajunge, pas cu pas, să le toarne alcool pe gât și să se fotografieze împreună în pat. Dar povestea de la Seminarul Teologic din Baia Mare publicată săptămâna aceasta de Recorder nu e atât de simplă. Dincolo de imaginile revoltătoare și de tăcerea asurzitoare a Bisericii Ortodoxe, mai bine de un an, investigația „Toate sunteți ale mele” arată cât de puține știm, în societate, despre periculosul fenomen al grooming-ului.

Reporterii care au investigat acest caz și pe care i-ați auzit doar punând întrebări dau acum răspunsuri. Alina Păduraru și Isabela Pop povestesc, în acest episod On the Record, cât de complicată a fost confruntarea unei eleve de 15 ani cu un sistem ermetic care refuză să recunoască abuzul și explică de ce e important ca grooming-ul, un fenomen atât de răspândit, să fie înțeles și recunoscut la timp.  

Muzica acestui episod: Emanuel Abrudean și EpidemicSound


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Articolul Păcatele profesorului de morală. Despre grooming sub cupola Bisericii apare prima dată în Recorder.

SUS