Booking.com
B1

Președintele României, Klaus Iohannis, vizită oficială în Emiratele Arabe Unite

presedintele-romaniei,-klaus-iohannis,-vizita-oficiala-in-emiratele-arabe-unite

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, în perioada 18-21 martie 2023.

Aceasta va reprezenta un răspuns la invitația președintelui Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, potrivit antena3.ro.

Klaus Iohannis, vizită oficială în Emiratele Arabe Unite

„Dezvoltarea relațiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a țării noastre, având în vedere tradiția solidă a relațiilor bilaterale, impactul evoluțiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părți, dar și o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune. Prioritatea acordată de România acestor relații se înscrie, de asemenea, în noile direcții de acțiune globală a Uniunii Europene, care prevăd dezvoltarea unui parteneriat strategic UE – zona Golfului.

Aceste direcții de acțiune au fost amplu reflectate prin adoptarea unei Comunicări comune a UE, la 18 mai 2022, destinate acestei noi abordări strategice, document la elaborarea căruia România și-a adus propria contribuție activă. În acest context global, european și regional în evoluție, vizita oficială a Președintelui României în Emiratele Arabe Unite se înscrie în dinamica foarte bună a dialogului bilateral româno-emiratez la toate nivelurile, din ultima perioadă, și reflectă soliditatea și complexitatea relației bilaterale.

Emiratele Arabe Unite continuă să reprezinte unul dintre cei mai importanți parteneri din regiune, fiind primul partener comercial al țării noastre din zona Golfului, România urmărind dezvoltarea unui parteneriat aprofundat în toate domeniile de interes comun”, a transmis Administrația Prezidențială.

„Întrevederile prilejuite de vizită vor fixa orientările concrete pentru intensificarea activității Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care va fi organizată în a doua parte a anului, la București. Acest format specific relațiilor România – Emiratele Arabe Unite se profilează în continuare ca fiind unul dintre principalele instrumente bilaterale de stimulare a cooperării economice și multisectoriale și reprezintă, totodată, o platformă utilă de dialog guvernamental și de afaceri”, se mai precizează în comunicat.

În cadrul vizitei oficiale din Emiratele Arabe Unite, Iohannis va avea întrevederi cu Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vice-președintele și prim-ministrul EAU, conducătorul Emiratului Dubai, Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

SUS