Booking.com
Fără categorie

Primarul din Mariupol: S-a pierdut orice contact cu luptătorii din Azovstal

primarul-din-mariupol:-s-a-pierdut-orice-contact-cu-luptatorii-din-azovstal

Primarul din Mariupol a spus că miercuri (4 mai) au avut loc lupte grele date de luptătorii de la oțelăria Azovstal, unde au rezistat ultimii apărători ai orașului ucrainean și câțiva civili.

Primarul Vadym Boichenko a declarat la televiziunea națională că s-a pierdut contactul cu luptătorii ucraineni care se aflau încă în fabricile siderurgice întinse, potrivit Reuters.

„Nu există niciun contact pentru a înțelege ce se întâmplă, dacă sunt în siguranță sau nu… Ne rugăm pentru băieții noștri eroici”, a adăugat el.

Primarul din Mariupol afirmă că nu mai este în contact cu luptătorii de la Azovstal, dar acolo sunt încă 30 de copii

Boicenko a mai spus că peste 30 de copii se numără printre cei care așteaptă evacuarea din uzina din orașul-port de la Marea Azov, care a fost devastat de săptămâni întregi de bombardamente rusești.

Primii evacuați de la Azovstal au sosit cu autobuzul în Zaporizhzhia marți (3 mai) după ce s-au ascuns săptămâni întregi în buncăre sub întinsele fabrici de oțel din epoca sovietică.

Un luptător ucrainean care se află în interiorul oţelăriei Azovstal a declarat că până la 200 de civili au rămas blocaţi în buncărele de sub complex, potrivit Sky News.

O evacuare a avut loc luni, după mai multe încercări eşuate, iar un grup format în principal din femei şi copii se îndreaptă spre Zaporojia.

Căpitanul Sviatoslav Palamar, un comandant adjunct al regimentului ucrainean Azov, a declarat că luptătorii săi încă mai pot auzi vocile oamenilor, inclusiv ale femeilor, copiilor şi bătrânilor, rămaşi în buncăre, conform epicnews.ro.

El a spus că forţele ucrainene nu au reuşit să ajungă la ei printre dărâmături.

Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Primarul din Mariupol: S-a pierdut orice contact cu luptătorii din Azovstal a aparut prima data pe România Liberă.

SUS