Booking.com
Fără categorie

Protest la Ministerul de Finanțe. Împotriva austerității!

protest-la-ministerul-de-finante.-impotriva-austeritatii!

Mai multe federaţii afiliate Blocului Naţional Sindical au anunțat că vor protesta joi, în fața Ministerului de Finanțe. Protestatarii sunt nemulțumiți de tăierile de salarii, de disponibilizări, creșterea taxelor și distrugerea instituțiilor statului.

Federația PUBLISIND afiliată la Blocul Național Sindical declanșează acțiuni de protest contra măsurilor de austeritate care includ tăieri de salarii și de posturi, disponibilizări, creșterea taxelor, suspendarea unor drepturi, radieri de funcții, distrugerea deliberată, inexplicabilă a instituțiilor statului și chiar vulnerabilizarea structurilor de forță ale României în plin război la granițe”, a transmis PUBLISIND, într-un comunicat.

Mitingul la Ministerul de Finanțe va fi joi, de la ora 11.00. Federația sindicală se așteaptă să vină 1.500 de persoane.

PUBLISIND mai acuză faptul că măsurile Guvernului Ciolacu sunt „abuzive” și impuse în urma unui „proces nedemocratic, lipsit de transparență” menit să evite dialogul cu sindicatele.

La protest vor participa și alte organizații sindicale din BNS, având în vedere că schimbările afectează mai multe categorii de salariați. PUBLISIND a mai transmis că după mitingul de la Ministerul de Finanțe vor urma și alte acțiuni de protest.

 

 

Articolul Protest la Ministerul de Finanțe. Împotriva austerității! a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS