Booking.com
Romania Libera

Reacția Euroins, după decizia ASF: Afectează milioane de români

reactia-euroins,-dupa-decizia-asf:-afecteaza-milioane-de-romani

reacție Euroins decizie ASF

Euroins România este surprinsă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români, precizează compania de asigurări, într-un comunicat de presă transmis cotidianului national “România liberă”.

Vă prezentăm mesajul CEO-ului Euroins România, Tanja Blatnik:

„Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA.

Aceste audituri se vor încheia la sfârșitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deși a fost informată în detaliu.

În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România și în alte jurisdicții, pentru a contesta această decizie și, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienților noștri și a asigura stabilitatea financiară a pieței. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislației românești și europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie.

Autoritatea de reglementare, fără a ține cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informații către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuție profesională solidă cu conducerea Euroins și cu acționarii săi internaționali.

În prezent, luăm toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajați, relațiile excelente cu partenerii, interesele clienților, precum și investițiile acționarilor noștri și, în cele din urmă, stabilitatea pieței financiare.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Articolul Reacția Euroins, după decizia ASF: Afectează milioane de români a aparut prima data pe România Liberă.

SUS