Booking.com
Romania Libera

România are întârzieri în folosirea energiei regenerabile

romania-are-intarzieri-in-folosirea-energiei-regenerabile

România are întârzieri în programul de stimulare a folosirii de energie regenerabilă.

Directiva UE 2018 / 2001 reglementa normele privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile la nivelul Uniunii Europene. Dar zece țări din UE, inclusiv România, au întârzieri la acest capitol.

„Comisia a decis astăzi, 19 mai, să trimită avize motivate Croației, Ciprului, Germaniei, Greciei, Ungariei, Irlandei, Luxemburgului, Poloniei, Portugaliei și României pentru că nu au transpus integral normele UE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile”, a anunțat Comisia Europeană.

Pentru industrie și transporturi ar trebui folosită energie regenerabilă

Această directivă oferă cadrul juridic pentru dezvoltarea energiei din surse regenerabile în sectorul energiei electrice, al încălzirii și răcirii și al transporturilor din UE.

Directiva stabilește instituirea unui obiectiv obligatoriu la nivelul UE pentru 2030 privind atingerea unei ponderi de cel puțin 32 % a energiei din surse regenerabile și include măsuri de asigurare a faptului că sprijinul pentru energia din surse regenerabile este rentabil, precum și de simplificare a procedurilor administrative pentru proiectele privind energia din surse regenerabile. Statele respective au acum la dispoziție două luni pentru a se conforma obligației de transpunere și pentru a notifica Comisia. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Articolul România are întârzieri în folosirea energiei regenerabile a aparut prima data pe România Liberă.

SUS