Booking.com
Fără categorie

Transgaz își dublează profitul

transgaz-isi-dubleaza-profitul

 

Profitul din Trimestrul 1 al anului 2024 este mai mare cu 93% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 242 milioane lei, potrivit unui raport remis bursei.

 

Dacă se iau în considerare rezultele grupului, adică și subsidiarele din Republica Moldova, atunci profitul este chiar și mai mare. Astfel, cu Vestmoldtransgaz şi Eurotransgaz, profitul net consemnat a fost de 263 milioane lei, în urcare cu 113% faţă de primul trimestru al anului trecut. Rezultatele sunt puse, în prinmul rând, pe activitățile de exploatare și construcții, adică s-au transportat mai multe gaze, contra unor tarife mai mari, și s-a făcut profit și pe baza construcției și reabilitării de gazoducte.

Transgaz este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale (SNT) care asigură transportul a peste 90% din gazul natural consumat în România.

Transgaz desfăşoară următoarele activităţi: transportul intern al gazelor naturale – activitate reglementată de monopol, cu tarife stabilite în baza metodologiei emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei;transportul internaţional al gazelor naturale – activitate nereglementată realizată prin conducte de transport gaze naturale, cu tarife stabilite în conformitate cu contractele comerciale încheiate între părţi; dispecerizarea gazelor şi cercetarea şi proiectarea în domeniul transportului gazelor naturale.

Articolul Transgaz își dublează profitul a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS