Booking.com
Fără categorie

Turcia va bloca aderarea Suediei la NATO

turcia-va-bloca-aderarea-suediei-la-nato

Recep Tayyip Erdogan preşedintele Turciei, a declarat că Suedia, candidată la aderarea la NATO, nu va putea conta pe sprijinul ţării sale. Poziţia autorităţilor de la Stockholm cu privire la extrădarea persoanelor acuzate de terorism de regimul turc şi recentele manifestaţii anti-turce din Suedia sunt la originea vetoului lui Erdogan.

Picătura care a umplut paharul a fost turnată de manifestaţiile anti-turce de zilele trecute de la Stockholm. În particular, sâmbătă, cu autorizaţia autorităţilor suedeze, în faţa ambasadei Turciei, un extremist de dreapta suedezo-danez pe nume Rasmus Paludan a ars un exemplar al Coranului.

Citește și: FOTO Premierului Ciucă îi e rușine cu colegul său din PNL Chirica. Primarul Iașului, implicat în mai multe dosare penale

În discursul său către naţiune susţinut luni, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a vorbit mai bine de 5 minute despre acest caz denunţând atitudinile complezente ale autorităţilor suedeze. «Este clar că cei care autorizează astfel de orori în faţa ambasadei ţării noastre nu se pot aştepta la un gest din partea noastră cu privire la aderarea la NATO. Dacă îi apăraţi şi protejaţi atâta pe membri organizaţiilor teroriste şi pe duşmanii islamului, atunci vă îndemnăm să le încredinţaţi lor misiunea să vă apere ţara» a ironizat liderul de la Ankara.

Continuarea, în RFI Romania!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Recep Tayyip Erdoğan)

Articolul Turcia va bloca aderarea Suediei la NATO apare prima dată în PRESShub.

SUS