Booking.com
Fără categorie

Ucrainenii strămutați se înghesuie pentru ajutoare în Dnipro

ucrainenii-stramutati-se-inghesuie-pentru-ajutoare-in-dnipro

Ucrainenii strămutați din casele lor au stat la cozi lungi în fața unei biserici marți (3 mai) pentru a primi saci cu ajutoare alimentare, iar aceștia acum se adăpostesc în centrul orașului Dnipro.

O mulțime mare, inclusiv mulți oameni în vârstă, s-a adunat în timp ce biserica se pregătea să-și deschidă porțile, potrivit Reuters.

Conflictul din Ucraina a provocat o criză umanitară și a strămutat aproximativ 10 milioane de oameni, aproape un sfert din populația țării, potrivit Națiunilor Unite.

Ucrainenii strămutați au primit ajutoare la Dnipro, acolo unde s-au adăpostit, prin organizații caritabile și umanitare

Leysa este un voluntar al organizației care ajută la acordarea ajutoarelor.

„Această asistență este oferită de organizația caritabilă Caritas-Spes. Toți acești oameni sunt persoane strămutate cărora le oferim asistență de către Caritas. Oamenii vor să mănânce, oamenii sunt obosiți, iar noi suntem voluntari aici”.

Rusia și-a îndreptat puterea de foc asupra estului și sudului Ucrainei după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev, în nord, în martie. Ofensiva rusă a fost contracarată cu ajutorul puterilor occidentale, prin sancțiuni dure impuse Rusiei, precum și prin furnizarea de arme grele Ucrainei, inclusiv sisteme de apărare aeriană și artilerie cu rază lungă.

Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Ucrainenii strămutați se înghesuie pentru ajutoare în Dnipro a aparut prima data pe România Liberă.

SUS