Booking.com
Fără categorie

Un general SIE și 2 șefi ai Electrica vând curent

un-general-sie-si-2-sefi-ai-electrica-vand-curent

Swift Spot SRL, societate controlată indirect de un general al Serviciului de Informații Externe (SIE), doi foști șefi ai Electrica SA, totodată ex-secretari de stat la Ministerul Energiei, precum și un acționar al cluburilor Fratelli, a primit licență de furnizor de energie electrică din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), relevă date analizate de Profit.ro.

Anterior, în ianuarie 2023, Swift Energy SRL a înființat și firma de producție de energie electrică Swift Gruiu Solar Park SRL. Silviu-Bogdan Nicolae, administrator al tuturor celor 3 societăți, este general-maior SIE în rezervă, cu peste 20 de ani de carieră. El mai deține și conduce firma de consultanță în comunicare și relații publice Exolerate, iar până în decembrie anul trecut a fost redactor șef al publicației de specialitate Monitorul Apărării și Securității.

Corina Popescu a fost CEO al Electrica SA și Transelectrica, secretar de stat la Ministerul Energiei, șefă a operațiunilor de distribuție de energie ale Electrica, manager de operațiuni cu electricitate la E.ON România, precum și manager de active de producție de energie la OMV Petrom. Cristian Bușu a fost vicepreședinte și director general adjunct la SIF Oltenia, președinte al CA-ului Electrica SA, secretar de stat la Ministerul Energiei, precum și director financiar și membru al board-ului Fondului Proprietatea.

Nicolae Mergeani este unul dintre acționarii grupului de firme care dețin și operează cluburile și restaurantele Fratelli.

Articolul Un general SIE și 2 șefi ai Electrica vând curent a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS