Booking.com
Fără categorie

Un oficial ucrainean spune că forțele ruse au pătruns în combinatul Azovstal din Mariupol

un-oficial-ucrainean-spune-ca-fortele-ruse-au-patruns-in-combinatul-azovstal-din-mariupol

forțele ruse Azovstal Mariupol

Forțele ruse au intrat miercuri în combinatul Azovstal din Mariupol, a declarat deputatul ucrainean David Arahamia postului de radio Europa Liberă/Radio Libertatea, preluat de Reuters.

„Încercările de a lua cu asalt uzina continuă a doua zi consecutiv. Trupele ruse sunt deja pe teritoriul Azovstal”, a spus Arahamia în cursul serii, potrivit sursei citate.

Liderul grupului parlamentar de guvernământ a adăugat că forţele ucrainene din Azovstal sunt în continuare în contact cu guvernul de la Kiev.

Forțele ruse sunt în interiorul combinatului Azovstal din Mariupol, iar soarta luptătorilor ucraineni de acolo este incertă

Anterior, primarul oraşului-port Mariupol de la Marea Azov, Vadim Boicenko, afirmase la televiziunea naţională, referindu-se la apărătorii ucraineni ai uzinei, că „am pierdut contactul cu băieţii” şi „nu putem şti ce se întâmplă acolo, dacă ei sunt în siguranţă sau nu”.

Moscova susţinuse cu puţin timp înainte că forţele ruse nu au luat cu asalt combinatul Azovstal, unde s-au baricadat ultimii luptători ucraineni din Mariupol.

Primarul din Mariupol a spus că miercuri (4 mai) au avut loc lupte grele date de luptătorii de la oțelăria Azovstal, unde au rezistat ultimii apărători ai orașului ucrainean și câțiva civili.

Primarul Vadym Boichenko a declarat la televiziunea națională că s-a pierdut contactul cu luptătorii ucraineni care se aflau încă în fabricile siderurgice întinse, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Un oficial ucrainean spune că forțele ruse au pătruns în combinatul Azovstal din Mariupol a aparut prima data pe România Liberă.

SUS