Booking.com
Pro Sport

Vâlcea se califică fără emoții în grupele EHF European League!

valcea-se-califica-fara-emotii-in-grupele-ehf-european-league!

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în această seară fără nicio emoție în grupele EHF European League la handbal feminin. După ce câștigase săptămâna trecută manșa tur din turul 3 preliminar, în Suedia, scor 31-24, SCM a învins clar și în returul de azi cu Hoors HK, de la Rm. Vâlcea: 32-24.

Având avantajul confortabil din Suedia, trupa lui Bent Dahl a început tare jocul de pe teren propriu și s-a desprins la 9-3 în minutul 8 și 12-5 în minutul 16. Ofensiva echipei gazdă nu a putut fi stopată de defensiva suedeză, care a încasat gol după gol.  La pauză, Vâlcea conducea cu 19-13 și calificarea era asigurată.

SCM a avut și 11 goluri avans în minutul 50, dar a mai slăbit ritmul pe final. S-a terminat 32-24  și jucătoarele au sărbătorit calificarea alături de suporterii prezenți în Sala Sporturilor Traian.

Vâlcea se califică fără emoții în grupele EHF European League

Golurile echipei vâlcene au fost marcate de Elghaoui 8, Glibko 5, De Jong 4, Fujita 4, Levchenko 3, Hansson 2, Coman 2, Bucur 2, Lupei 2. Cei trei portari ai SCM-ului au terminat jocul cu procentaje excelente al mingilor apărate: Roch 46, 67%, Hosu 50% și Rus 37,5%.

Antrenorul SCM-ului, Bent Dahl spune că participarea în grupele EHF European League este importantă pentru Vâlcea, dar și pentru România. „Sunt foarte mulțumit de ambele jocuri, atât cel din Suedia cât și cel de la Rm. Vâlcea. Pentru meciul de azi sunt foarte mulțumit de apărare și de portari, defensiva a conlucrat foarte bine. Este important pentru Vâlcea să joace în grupele EHF European League, dar ne va fi foarte greu pe două fronturi, în cupele europene și în campionat, pentru că avem un lot restrâns de jucătoare. Calificarea în grupe este foarte importantă și pentru România, deoarece aducem puncte pentru coeficientul țării și asta va conta pentru sezonul viitor al cupelor europene” a spus nordicul.

SCM Rm. Vâlcea a jucat și sezonul trecut în grupele EHF European League și a fost eliminată în sferturile de finală.

Roș-albastrele sunt pe locul 5 în campionatul intern și vor disputa cele șase partide din grupele EHF European League în ianuarie și februarie 2022.

Alte două echipe românești care au jucat în turul 3 preliminar al EHF European League, Măgura Cisnădie și Gloria Buzău au fost eliminate în această fază a competiției.

 

Articolul Vâlcea se califică fără emoții în grupele EHF European League! a aparut prima data pe Prosport.

SUS