Booking.com
Fără categorie

Vasile Bănescu, în scandalul ”fetelor frumoase„

vasile-banescu,-in-scandalul-”fetelor-frumoase„

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat în urma declarațiilor controversate făcute de preotul Nicolae Tănase, președintele Asociației Pro Vita. Acesta din urmă a declarat că fetele care sunt agresate sexual ar trebui la rândul lor să intre la închisoare, pentru că ”atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”.

„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”.  Pentru că l-a ispitit. Doar e urmașa Evei, se știe.  Ergo, să facă și ea pușcărie.

Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică.

Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă.

Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie.

Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii”, a reacționat pe pagina sa de Facebook, Vasile Bănescu.

Declarațiile preotului de la Valea Plopului au creat indignare în mediul online:  “Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei, patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire”, a afirmat preotul Nicolae Tănase.

Articolul Vasile Bănescu, în scandalul ”fetelor frumoase„ a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS