Booking.com
Fără categorie

(VIDEO) Mişcarea ”România Renaşte!” la Alba Iulia. Geoană implicat

(video)-miscarea-”romania-renaste!”-la-alba-iulia.-geoana-implicat

Mircea Geoană lansează la Alba Iulia prima dezbatere a Mișcării ”România Renaște!”, secretarul general adjunct al NATO afirmând că e ”o mişcare civică cu sens politic”, dar care nu are caracter electoral. 

VIDEO de la dezbatere

Conform lui Geoană, faptul că mişcarea reuneşte oameni ”atât de mulţi, şi atât de diverşi, şi atât de frumoşi” reprezintă pentru el ”o încurajare” de a se uita ”şi mai serios la perspectivele vieţii publice de după poziţia de la NATO”.

”Eu cred că noi, într-un fel, poate din motivele unei clase politice care s-a cam lăsat pe tânjeală, am cam pierdut deprinderea dezbaterilor publice pe teme de interes important fie că sunt de interes local, interes regional, interes naţional sau interes european. Mă bucur că mişcarea «România Renaşte» reporneşte acest demers civic obligatoriu, pentru că în vremurile acestea atât de complicate fătă a putea să asiguri un dialog permanent o consultare permanentă şi un mecanism de co-decizie între decidentul politic, public, între sectorul privat şi mediul civic, inclusiv cu jurnaliştii, inclusiv cu universităţile, inclusiv cu ONG-urile acestei ţări sau acestui oraş sau acestei regiuni, nu vom putea să performăm. Ţări mai avansate decât noi şi cu sisteme politice mai robuste decât noi au dificultăţi  în era digitalizării, în era fragmentării, în era sciziunilor şi fracturilor din societăţile noastre. De aceea, ceea ce face România Renaşte este un lucru lăudabil, mă bucur că pot să particip şi le urez mult succes în a organiza astfel de dezbateri pe teme importante pentru România”, a afirmat Mircea Geoană, joi, la Radio Unirea din Alba Iulia, oraş care găzduieşte o primă dezbatere a mişcării ”România Renaşte”.

Potrivit oficialului NATO, existenţa mişcării îl încurajează în ceea ce priveşte viaţa sa publică de după încheierea mandatului de la NATO.

”Cred că aici, la Alba Iulia, porneşte un proces foarte, foarte frumos care vreau să spun de la început că nu are un caracter electoral. Este o platformă civică şi mă bucur că este  platformă civică, pentru că cred că, într-un fel, sistemul politic românesc şi-a cam atins limitele. Evident că orice mişcare civică are şi un scop politic în sensul că a milita pentru nişte cauze, de a avea o viziune pentru România, este o chestiune politică până la urmă, dar nu este în sens îngust electoral politic, ci este o mişcare civică cu sens politic, iar dacă oameni atât de mulţi şi atât de diverşi şi atât de frumoşi din toate colţurile ţării şi din diasporă intră în această mişcare este, recunosc, şi pentru mine o încurajare de a mă uita şi mai serios la perspectivele vieţii mele publice de după poziţia de la NATO”, a precizat Mircea Geoană.

Mișcarea ”România renaște” și-a lansat la începutul acestui an site-ul în care se definește ca ”un Proiect Politic pentru o Românie transformată din temelii”,

Articolul (VIDEO) Mişcarea ”România Renaşte!” la Alba Iulia. Geoană implicat a aparut prima data pe Cotidianul RO.

SUS