Booking.com
Romania Libera

Zelenski sosește la Hiroshima pentru summitul G7

zelenski-soseste-la-hiroshima-pentru-summitul-g7

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit sâmbătă (20 mai) în orașul japonez Hiroshima pentru a participa la summitul liderilor Grupului celor Șapte (G7) din oraș, pentru a susține eforturile țării sale de a contracara invazia Rusiei – pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, potrivit Reuters.

Zelenski, purtând hainele sale obișnuite de culoare verde măsliniu, a coborât dintr-o aeronavă a guvernului francez.

Prezența liderului ucrainean la summitul G7, într-un oraș care a fost primul care a suferit un atac nuclear, a scos în evidență îngrijorările guvernelor occidentale cu privire la amenințarea nucleară reprezentată de Rusia.

Zelenski a ajuns la Hiroshima pentru summitul G7, amenințarea nucleară a Rusiei fiind una foarte serioasă

În cadrul unei emisiuni de la un post tv din Rusia s-a discutat despre posibilitatea folosirii unei arme nucleare în conflictul din Ucraina, chiar lângă România.

Una dintre persoane din studio a sugerat că pentru a se evita izolarea completă pe plan internațional a Rusiei ar trebui că atacul nuclear să aibă loc într-o zona cu populație redusă precum regiunea ucraineană Transcarpatia. Regiunea cu o populație de 1,2 milioane de persoane se află în nordul județelor Satu Mare și Maramureș din România.

„Din păcate este adevărat că Vestul a ajuns la un acord cu China și India că în cazul în care noi folosim o armă nucleară tactică și există multe victime să ne întoarcă spatele, atât China cât și India (….) Există însă un teritoriu fără populație. Vorbesc de Transcarpatia – ce face legătură cu Polonia (…) sunt acolo nouă zone de trecere: artere de trasport, poduri, tunele; și aproape nimeni nu trăiește acolo. Nu vorbim de ( utilizarea) a 20 de kilotone de explozibil că la Hiroshima și Nagasaki, dar 2-3 kilotone pot distruge exact ce armele convenționale nu pot”, a declarat unul dintre propagandistii ruși în cadrul emisiunii, transmite orange.ro.

Ce sunt armele nucleare

Armele nucleare tactice sunt focoase nucleare mici destinate utilizării pe câmpul de luptă sau pentru o lovitură limitată. Președintele rus este cel care ia decizia finală atunci când vine vorba de utilizarea armelor nucleare, atât strategice, cât și non-strategice, conform doctrinei nucleare a Rusiei.

În luna aprilie, Miniștrii de externe din Grupul națiunilor puternic industrializate (G7) au avertizat că Rusia va suportă „consecințe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare, iar cei care sprijină Moscova în invazia din Ucraina se vor confruntă cu „costuri severe”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Articolul Zelenski sosește la Hiroshima pentru summitul G7 a aparut prima data pe România Liberă.

SUS